*Nettavisen* Nyheter.

Børsproblemene løst

Det nordiske handelssystemet som alle børsene i Norex-samarbeidet bruker falt i morgentimene torsdag ned i en knapp time. De som drifter systemet tror ikke at hackere har vært på ferde.

19.05.08 00:16

Et problem med Saxess, som er handelssystemet som alle de nordiske børsene benytter seg av, falt i morgentimene torsdag ned. Først etter en knapp time kunne handelen starte opp igjen.Både markedene i Oslo, Island, Helsinki, København og Stockholm ble rammet ettersom det var OM-gruppens handelssystem, Saxess, som falt sammen.
- Kan hacking være årsaken til dette?- Vi vet ikke hva som er bakgrunnen for dette, men det har jeg vondt for å tro. Men vi ser nå ser nå igjennom hva som er årsaken til dette, sier OM-gruppens pressetalskvinne Ulrika Olofson til iMarkedet.no.Vil ikke slette

Flere meglere har vært i harnisk ettersom noen meglerhus har fått order mens andre ikke har kunnet gjøre dette. Oslo Børs melder imidlertid at de ikke vil slette handler som har gått før børsen stoppet handelen.Meglerne venter

- Vi sitter og venter på at de tekniske problemene skal løse seg. Vi sitter bare og stirrer rett inn i skjerme, sier en megler til iMarkedet.no.Fem minutter over ti startet handelen opp igjen. Etter hva iMarkedet.no erfarer er dette den mest omfattende driftsstansen som børsalliansen Oslo Børs er med i noen gang har opplevd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag