RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Borten Moe mener NRK har politisk agenda

RYKKER UT MOT NRK: Senterpartipolitikeren Ola Borten Moe.
RYKKER UT MOT NRK: Senterpartipolitikeren Ola Borten Moe. Foto: Guro Holmene (Mediehuset Nettavisen)
Sp-nestleder sammenligner NRK med amerikansk nyhetskanal.

I en kronikk med tittelen «Fox News Norge» i avisene Nationen og Klassekampen lørdag setter Borten Moe likhetstegn mellom den norske statskanalen og den amerikanske nyhetskanalen Fox News.

I kronikken skriver Borten Moe at NRK i flere saker har hatt en klar politisk agenda. Da NRK tirsdag kveld viste dokumentaren «Pels» tirsdag kveld, tok kanalen på seg «rollen som mikrofonstativ for kjente ekstremistmiljøer», skriver han.

– Fox News er en kanal som med stor suksess driver kampanjer i det amerikanske samfunnet. Det gjør NRK i stadig større grad. Forskjellen er at der Fox News har et definert, kjent politisk og verdimessig ståsted, så seiler NRK under falskt flagg, sier Borten Moe til Nationen.

I NRK tilbakevises påstanden på det sterkeste.

– Våre vurderinger er bare ut fra redaksjonelle kriterier. I vår vurdering av de redaksjonelle produktene skjeler vi verken til hva Sp eller andre partier mener, i den grad Ola Borten Moe representerer sitt eget parti. Vi forholder oss til det redaksjonelle arbeidet daglig, og vi har ingen politisk agenda, sier programdirektør Lars Kristiansen i NRK og legger til at han ikke ser parallellen til Fox News.

Torsdag var Senterpartiet det eneste partiet på Stortinget som ikke ble med på et vedtak om å be regjeringen vurdere forbud mot pelsdyroppdrett. Miljøpartiet De Grønne støttet heller ikke vedtaket, fordi de mener enda sterkere lut må til mot pelsdyrnæringen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere