*Nettavisen* Nyheter.

Borten Moe vil vente på landsmøtets avgjørelse

Oslo (NTB-Per-Helge Berg): Senterpartiets nestleder Ola Borten Moe har ingen intensjoner om å trekke seg som nestleder før det ekstraordinære landsmøtet. Han mener det er opp til landsmøtet å bestemme om han har tillit eller ikke.

- Jeg har sagt at jeg ønsker å fortsette, men landsmøtet vil stå fritt til å velge hvem man vil til de ulike posisjonene. Jeg må finne meg i at mitt kandidatur blir vurdert og veid av alle våre lokallag og fylkeslag på samme måte som andre kandidater, sier Borten Moe til NRK.

En undersøkelse Dagbladet har gjort, viser at bare fylkeslederen i Troms, altså én av partiets 19 fylkesledere, gir Borten Moe uforbeholden støtte til å fortsette som nestleder.

Flere partifeller mener at Borten Moe er en del av problemet som partiet har slitt med, og at han bør stille sin plass til disposisjon. Det akter ikke den tidligere olje- og energiministeren å gjøre.

Den andre nestlederen i partiet, tidligere landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum, er langt mindre omdiskutert, men til Klassekampen sier partiets stortingsrepresentant Kjersti Toppe at Slagsvold Vedum ikke kan ta for gitt at han velges til ny Sp-leder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.