Gå til sidens hovedinnhold

Bortførte barna og maltrakterte konens ansikt

Nå er den voldelige familiefaren (37) dømt til tre års fengsel for å ha holdt barna tilbake i Irak.

OSLO TINGRETT: Julen 2006 reiste den nå domfelte mannens kone til Syria uten barna for å besøke sin familie. På dette tidspunktet visste hun angivelig ikke at ektefellen var i ferd med å selge leiligheten deres på Holmlia – og at han planla å ta med parets to unger til Irak.

I månedsskiftet februar/mars kjørte den nå domfeltes kone med sin mor fra Syria til Bagdad, en kjøretur som tok om lag 15 timer.

– Truet med pistol

Hensikten var å se igjen barna som hadde vært i den irakiske hovedstaden i flere uker. Kvinnen hevder hun på dette tidspunktet så vidt fikk se dem én gang, og at hun på samme tid ble angrepet av ektefellen som slo og truet henne med pistol.

Ansiktet skal ha blitt maltraktert som en følge av slagene mot hodet.

Deretter skal hun ifølge sin forklaring ha blitt låst inne i et rom hvor hun ble holdt fanget i to-tre dager før hun klarte å rømme gjennom et hull i veggen, for så å reise hjem til Norge uten barna.

Kvinnen ringte deretter og tryglet ektemannen om at han skulle la ungene få komme tilbake til Oslo, uten at dette ble etterkommet.

LES OGSÅ: Slo bruden til blods med ølglass

Anmeldte mannen

10. april 2007 anmeldte hun vedkommende til norsk politi for vold og bortføring. Mannen svarte med å drapstrue henne dersom hun ikke trakk anmeldelsen.

Fornærmede ga etter for trusselen, og det er på det rene at saken ble henlagt på nyåret 2008. Barna kom for øvrig på samme tid tilbake til Norge.

En ny bortføring skjedde i februar i år da kvinnen og barna oppholdte seg i en slektnings leilighet i Bagdad. Mannen skal da ha brutt seg inn med vold og tatt barna med seg, ved hjelp av tre andre menn. Ifølge fornærmede skal ektemannen ha fyrt av et pistolskudd i taket under bortføringen.

37-åringen mener imidlertid kvinnens forklaring er rent oppspinn og konstruert for å skade ham.

Retten bemerker på sin side at det er en kjensgjerning at barna ikke befinner seg i Norge, og at fornærmede ikke har sett sine barn siden hun følte seg tvunget til å forlate Bagdad i mars i år.

– Ingen troverdighet

Retten fester heller ingen lit til mannens forklaring, og finner det komplett umulig å finne et rasjonelt motiv for en slik handling fra fornærmedes side.

Tiltaltes forsvarer anførte at mannen ikke kan straffes for barnebortføring, fordi den påståtte handlingen er gjennomført av en far – og denne er ikke straffbar i Irak.

Ifølge dommen er det bevist at fornærmede har måttet underkaste seg et regime, som systematisk har vært preget av utilbørlig dominans, vold og trusler, og at tiltalte har gjort seg skyldig i en straff som kvalifiserer til fengsel i tre år.

LES OGSÅ: «Jeg skal drepe deg i media!» «Hvis du arresterer noen, kan du vente deg en jævla rettssak!»

LES OGSÅ: Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner