Gå til sidens hovedinnhold

Bortkastet arbeid?

I mange år har det pågått oppussings- og restaureringsarbeid på gamle-skolen på Klemetsrud. Men den er ikke i bruk, og nå begynner nytt forfall å melde seg.

Klemetsrud: Det har vært mange planer og ønsker for bruken av den gamle skolebygingen som ligger ved rundkjøringen på Klemetsrud. Bydelen (Søndre Nordstrand) hadde ansvar for bygningen, og det var også gjennom denne at restaureringsarbeidet ble gjort. Her var det snakk om arbeidstrening-prosjekt, og resultatet ble bra. Alt det innvendige ble satt i stand, og en titt gjennom vinduene forteller om store, fine rom.

Utvendig ble den malt gul med hvite fornyede vinduer og dører.

Bruken

Pensjonistforeningen på Klemetsrud var en av de mange som ønsket å bruke huset, men det har altså ikke blitt noe av.

I fjor (?) så bydelsutvalget at de måtte gi fra seg ansvaret for huset grunnet dårlig økonomi. Bruk/vedlikehold kunne de ikke prioritere når så mange andre budsjettposter nærmest skrek om penger.

Dermed har det gamle huset som har sin helt spesielle historie, gått inn under den store sentrale eiendomsmassen. Og her kan det virke som den gule bygningen har blitt glemt.

Ikke har man funnet frem til en egnet bruk, og ikke blir bygningen vedlikeholdt.

På avstand ser den riktig så flott ut. Men når gamle hus ikke blir brukt og holdt øye med, kommer forfallet raskt. Riktignok blir det klippet gress utenfor slik at det ikke skal se forfallent ut. Men en nærmere titt på bygningen, viser at malingen mange steder har begynt å flasse av.

Hvor mye penger som ble brukt på å ruste opp gamle Klemetsrud skole fikk vi aldri bekreftet. Men det blir klarer og klarer nå at dette arbeidet var bortkastet.

Det forundrer meg svært at ikke kommunen forstår at det er rimeligere å la noen få bruke stedet og holde det ved like enn at det bare skal forfalle, sier en av våre lesere som ba oss ta en titt på gamleskolen som burde være en nydelig lokalhistorisk perle.

Det har i de sommerstille tider ikke lykkes Nordstrands Blad å komme frem til en ansvarlig i Oslo kommune som kan si noe om stedets fremtid.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat