*Nettavisen* Nyheter.

Bossbygg brenner ennå

Foto: TV 2

Bossbygget i Drotningsvik står fortsatt i lys lue. Brannvesenet har besluttet at bygget skal få brenne ned til grunnen.

14.10.05 09:39

Brannvesenet har funnet det hensiktsmessig med en såkalt kontrollert nedbrenning, framfor å slukke brannen, og redde bygget. De ventet i natt på at bygget skulle kollapse. Brannen vil ikke spre seg til nabobebyggelsen, men røyken er fortsatt svart og tykk.

Evakuerte selv
Ingen av beboerne i nabohusene ble i natt evakuert, selv om det i utgangspunktet var planen. Men da vinden snudde, gikk faren for ildsspredning og sjenerende røyk betraktelig ned. En familie evakuerte likevel, men av egen fri vilje, opplyser operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

Usikkert
Det er usikkert om politiet ved Laksevåg lensmannskontor i løpet av natten har snakket med byggets eier, Kurt Hamre-selskapet Miljø & Gjenvinning.

Ikke giftig røyk
Det var torsdags kveld at det begynte å brenne i gjenvinningsanlegget i Drotningsvik. Politiet mottok melding om brannen klokken 18.40. Brannen utviklet seg raskt til å bli en storbrann og alt som var av ledig mannskap rykket ut til slukningsarbeidet. Inne i gjenvinningsanlegget var papir, plast og metall lagret. En kraftig røykutvikling skapte bekymring i nabolaget, men det er foreløpig ingenting som tyder på at røyken er giftig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag