RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Boston: Den eldste broren opponerte i moskeen

Boston (NTB-AFP): Den eldste av de to brødrene som mistenkt for Boston-bombene, har to ganger opponert mot religiøse ledere og avbrutt seremonien i sin lokale moské, ifølge det islamske samfunnet i Boston.

Men verken Tamerlan Tsarnajev, som døde under politijakten torsdag, eller hans yngre bror Dzjokhar, som nå risikerer dødsstraff, uttrykte noe som antydet «voldelig sinnelag eller oppførsel», ifølge en uttalelse fra samfunnet.

- Hvis de hadde gjort det, ville FBI umiddelbart blitt tilkalt, sier det islamske samfunnet i uttalelsen.

Den terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev ligger nå alvorlig skadd på sykehus i Boston, og er siktet for bruk av masseødeleggelsesvåpen. Verken han eller hans nå døde bror, var medlemmer eller faste deltakere i moskeen i Cambridge. Likevel har samfunnet nå sendt ut en redegjørelse om brødrene.

Ifølge uttalelsen avbrøt den eldre broren første gang en seremoni den 16. november i 2012. Han skal da ha motsatt seg en bønn fra moskeens religiøse ledere om at muslimer bør feire dager som 4. juli og Thanksgiving på lik linje med fødselsdagen til profeten Muhammed.

Den 18. januar 2013 skal Tamerlan igjen ha protestert, denne gang mot en prest som kalte borgerrettsforkjemperen Martin Luther King jr for en stor person. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere