Terrormistenkte Dzjokhar Tsarnajev er pågrepet i Watertown utenfor Boston etter en omfattende politiaksjon.

«Fanget!!! Jakten er over. Letingen er fullført. Terroren er over. Og rettferdigheten har seiret», skrev politiet på Twitter natt til lørdag norsk tid.

Tsarnajev ble arrestert etter en omfattende politiaksjon. 19-åringen gjemte seg i en båt i en hage da han ble funnet og omringet av store politistyrker.

Helikoptre fløy over området, og politiet utløste sjokkgranater. De forsøkte å kommunisere med Tsarnajev, som til slutt ble pågrepet.

Lokale innbyggere i nabolaget i Watertown spurte politiet om mannen de førte bort, virkelig var den mistenkte. Da svaret var ja, begynte folk å klappe og juble, ifølge TV-stasjonen CNN.

Litt senere opplyste politiet at 19-åringen er skadd og at tilstanden hans er alvorlig. Han er blitt fraktet til et sykehus i området.

Hardt skadd
Tsarnajev gjemte seg i en båt som var dekket av presenning og sto på en tilhenger i en hage i Watertown. I mange timer klarte han å holde seg skjult, men natt til lørdag norsk tid ble han funnet.

Ifølge politiet var det en nabo som oppdaget blod ved båten. Lokale medier melder at 19 ble såret i skuddvekslingen med politiet dagen før.

På ett tidspunkt mens han var omringet, ble Tsarnajev bedt om å overgi seg og komme ut av båten med hendene over hodet. Folk som bor i nabolaget, sier til CNN at de er svært lettet nå som den andre av to etterlyste terrormistenkte er pågrepet.

«Vi har ham», tvitret Bostons ordfører Thomas Menino etter at 19-åringen var ført bort av politiet.

Skuddveksling
Kort tid før politioperasjonen natt til lørdag norsk tid holdt politiet og delstatsmyndighetene en pressekonferanse hvor de sa at Tsarnajev fortsatt var på frifot. Innbyggerne i Boston og omkringliggende områder fikk beskjed om at de ikke lenger trengte å holde seg innendørs.

Beskjeden ble omgående endret da 19-åringen ble funnet og omringet, og folk ble igjen oppfordret til å holde seg inne.

Torsdag kveld var det en skuddveksling mellom politiet og brødrene Dzjokhar og Tamerlan Tsarnajev i Watertown. Det ble utløst eksplosiver og avfyrt minst 200 skudd, ifølge Massachusetts guvernør Deval Patrick.

Den eldste broren ble drept, mens 19 år gamle Dzjokhar klarte å komme seg unna.

Politimann drept
Dramaet torsdag begynte da politiet fikk melding om skyting ved prestisjeuniversitetet Massachusetts Institute of Technology (MIT) utenfor Boston. Det viste seg at en politimann var skutt og drept, trolig av de mistenkte brødrene.

Politiet omringet bygningene ved MIT, men gjerningsmennene tok et gissel og kjørte mot Watertown, som ligger rundt en mil unna Boston. Gisselet ble sluppet fri etter om lag en halvtime. Deretter fulgte en intens biljakt som endte med skuddvekslingen hvor Tamerlan ble drept.

De to brødrene, som har bakgrunn fra Kaukasus, antas å ha stått bak terrorangrepet mot Boston maraton mandag. Tre mennesker ble drept og over 170 såret da to bomber eksploderte i målområdet i sentrum.

Jubel i gatene
Det brøt ut jubel i gatene i Boston etter at den siste av de to terrormistenkte brødrene var pågrepet.

I sentrum danset folk i gatene, og noen klatret opp på biltak. – Let's Go, Boston! sang glade og lettede amerikanere.

Også i boligstrøket i Watertown rett utenfor Boston hvor Dzjokhar Tsarnajev ble pågrepet, utspant det seg gledesscener. Lokale innbyggere klappet og jublet etter at 19-åringen var ført bort av politiet.

– Skal finne motivet
President Barack Obama lover at amerikanske myndigheter vil gjøre alt de kan for å avdekke motivet til brødrene som antas å ha stått bak den verste terroraksjonen i USA siden 11. september 2001.

– Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål i kveld. Ett av dem er hvorfor unge menn, som vokste opp og studerte her som en del av samfunnet og landet vårt, begikk slik vold, sa Obama i en kort tale etter at 19-åringen var pågrepet.

HTML EMBED