RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bot for incest-hets

Sist oppdatert:
I løpet av få timer sendte 32-åringen 11 tekstmeldinger til sin tidligere svigerfar, der han beskyldte ham for grove overgrep.

Ingen av de motbydelige påstandene var sanne, men bergenseren nektet å vedta en bot for plagingen av eks-svigerfaren.

Misbrukte datteren
Men det hjalp lite å trekke hele saken for retten, for Nordhordland tingrett påla mannen å betale boten, samt legge ut for saksomkostningene.

I løpet av noen timer en helg i november 2005 mottok Sotra-mannen støtende tekstmeldinger på mobiltelefonen der han ble beskyldt for å ha seksuelt misbrukt sin egen datter. Meldingene ble sendt fra datterens eks-samboers telefonnummer. I avsky anmeldte mannen sin tidligere svigersønn, men han benektet at han sto bak meldingene.

Seks måneder senere avsluttet politiet saken med å gi 32-åringen en bot på 6000 kroner. Da han nektet å godta den, gikk saken videre i systemet og endte i rettssalen mandag. Der fortsatte han å nekte, men ble ikke trodd av dommerne.

Sliter psykisk
Hva som var motivet hans for å sende meldingene kom ikke fram, men han gjennomgår for tiden et opprivende samlivsbrudd med sin eks-samboer.

Retten betvilte at andre enn 32-åringen kunne ha sendt meldingene fra hans telefon, spesielt fordi de var fulle av skrivefeil og mannen lider av dysleksi.

Boten på 6000 kroner ble dermed stående, i tillegg til at han må betale 1000 kroner i samksomkostninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere