RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bow Asir er frigitt

Foto: Balot©Pictures (Balot©Pictures)
Sist oppdatert:
Det norske skipet ble frigitt langfredag.

Salhus Shipping, som er selskapet som driver det Bahamas-registrerte skipet, bekrefter dette i en pressemelding langfredag.

Alle besetningsmedlemmene er uskadet.

- Vi vil takke mannskapet for den måten de har håndtert denne vanskelige situasjonen. Våre tanker har også gått til de nærmeste pårørende i denne perioden, opplyser daglig leder Per H. Hansen i Salhus Shipping i en pressemelding.

Somaliske pirater sa tidligere fredag at det norskeide skipet MT Bow Asir ville bli frigitt. Skipet ble kapret i slutten av mars med den norske kapteinen Bjørnar Vågeng (46) om bord.

- Etter en langvarig forhandling kom de fram til en avtale om 2,4 millioner dollar i løsepenger, sa en pirat til nyhetsbyrået Reuters.

Salhus Shipping vil ikke verken avkrefte eller bekrefte dette.

- Vi har foretatt en helhetsvurdering av prioriteringen i forhold til mannskapet, befrakter, lasten og skipet under våre forhandlinger med piratene. Utover dette har vi ingen andre kommentarer til forhandlingene, opplyser Hansen.

- Bekreftet av lokale myndigheter

Avtalen skal ifølge Reuters ha blitt bekreftet av lokale myndigheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere