RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bowater ser bedring(Ny)

Sist oppdatert:
Den store amerikanske avispapirprodusenten Bowater fikk et resultat omtrent på linje med det markedet ventet i første kvartal. Det ventes bedring utover i året
Les også: Ser bedring i papirmarkedet

Bowater la frem et underskudd på 51,3 millioner dollar før ekstraordinære poster, eller minus 90 cent pr. aksje. Det var ifølge estimater innhentet av Multex, ventet et underskudd på 91 cent i snitt blant analytikerne.

Inkludert ekstraordinære poster ble underskuddet på 71,7 millioner dollar, etter en omsetning 630,5 millioner dollar. Opp fra 624 millioner i omsetning i fjor, da konsernet fikk et overskudd på 10,2 millioner dollar.

Papir- og treforedlingskonsernet forventer en bedring i markedsforholdene og resultatene utover i året ifølge konsernsjef Arnold M. Nemirow.

Konsernets avispapirproduksjon var begrenset med 49.000 tonn i første kvartal, i forhold til full kapasitet. Prisene var flate i kvartalet, men svakt ned fra fjerde kvartal. I likhet med de andre produsentene er Bowater i ferd med å implementere en prisøkning på 50 dollar pr. tonn.

Bowater har den siste månedene stengt ned permanent omkring 100.000 tonn med årlig avispapirkapasitet, og totalt 600.000 tonn i årlig kapasitet siden 2000.

Bowater er en av de tre ledende produsentene av avispapir i det nordamerikanske markedet, og konkurrer med NorskeCanada hvor Norske Skog eier omkring en tredjedel av aksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere