*Nettavisen* Nyheter.

Boyles sammenbrudd undersøkes

Foto: ITV/Splash News (ITV/Splash News)

Den britiske TV-tilsynet vil gå «Britain's Got Talent» nærmere i sømmene.

02.06.09 14:41

(SIDE2:)Undersøkelsene skal utføres etter uttallige klager fra seere og Susan Boyles sammenbrudd.

Da finalen var gått av stabelen, og tapet var et faktum ble Susan Boyle lagt inn på rehabiliteringsklinikken The Priory. Kjendisklinikken har behandlet mange rusavhengige kjendiser, men behandler også folk som er blitt utsatt for stress og kraftig press over lang tid.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Nummer to av oppmerksomhet?
Boyle kom som nummer to i finalen etter dansegruppen Diversity.

LES MER:Slik slo de Susan

Det spekuleres i om den negative publisiteten rundt den hyperpopulære Boyle var årsaken til at hun til slutt ikke vant. Dommer Piers Morgan bekreftet også at Susan Boyle følte seg ekstremt presset og ute av stand til å takle all kritikken foran finalen. Det siste døgnet foran lørdagens dyst ble hun vernet.

LES MER:- Susan totalskjermes

Seerne har debattert heftig både på nettet og via radioprogrammer, ikke det at Boyle tapte, men at det virker som om hun ikke skulle ha deltatt i finalen i det hele tatt - ut fra hennes helsetilstand. Boyle klarte seg fint i finalen, men fikk altså umiddelbart tilbud om hjelp etterpå.

SE VIDEO:Her kan du se Susan synge

Brøt gråtende sammen
Det var imidlertid ikke bare Boyle som følte presset. Den 10 år gamle Hollie Steel brøt gråtende sammen under sin sang og søkte tilflukt hos moren.

Etter mye debatt fikk hun imidlertid lov til å roe seg og synge på nytt og da fullførte hun som om episoden aldri hadde skjedd.

SE VIDEO:Se Hollie synge her

Men både hennes og Boyles reaksjoner har fått Ofcom til å vurdere om programmet skal etterforskes. TV-selskapet ITV som produserer «Britain's Got Talent» har regler som sier at personer som er under sterkt psykologisk press ikke skal settes på lufta.

Showets produsent innrømmer at de ikke har samme policy på å bruke psykolog som de har på lengre realityserier som «Big Brother»-

Samtidig har verken ITV eller noen andre sett liknende interesse som det oppsto rundt Susan Boyle. Boyles familie har kritisert pridusenten av talentshowet kraftig for ikke å gi Boyle noen oppfølging før det var veldig sent.

- De tilbringer maks syv til ti dager i et hotell under semifinalene, men vi vil se på reglene våre på nytt, sier en talsmann ifølge Splash News.

- Jeg beundrer deg
Simon Cowell sa etter at Susan Boyle hadde opptrådt lørdag at hun uansett om hun vant eller ikke kunne dra hjem med hodet høyt hevet.

- Uansett hva det er blitt skrevet om deg, og jeg kjenner ikke igjen den damen fra media, så stilte du opp i dag og viste kritikerne dine at de tok feil. Folk, spesielt i USA, har sagt at du ikke var istand til å delta i kveld, men du har bevist det stikk motsatte, sa han.

Selv gratulerte Susan Boyle dansegruppa Diversity som vant fra scenen.

- De beste vant. De er flotte og underholdende, sa hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.