RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BP frykter at savnede ansatte er drept i Algerie

Sist oppdatert:
Det britiske oljeselskapet BP frykter at det ikke lenger er håp om å finne fire savnede ansatte i live etter terroraksjonen i Algerie.

In Aménas (NTB-AFP): – Det er med stor sorg at vi nå må si at vi frykter det verste for dem alle, sa BPs toppsjef Bob Dudley tirsdag.

Selskapet vil onsdag holde ett minutts stillhet for de BP-ansatte som ble offer for terroraksjonen. Markeringen vil finne sted på alle BPs kontorer over hele verden.

Ifølge algeriske myndigheter er 38 gisler og andre ofre bekreftet drept etter gisselaksjonen. Alle unntatt én er utlendinger. I tillegg har fem utlendinger status som savnede.

Tjenestemenn fra Kripos skal hjelpe algeriske myndigheter med å identifisere de døde. Nordmennene vil trolig begynne arbeidet onsdag, ifølge utenriksdepartementet. Fem norske ansatte i Statoil er fortsatt savnet, fire dager etter at gisselaksjonen ble stanset.

En ansatt ved gassanlegget i In Aménas forteller at anlegget er så stort at det fortsatt pågår leting etter ofrene for terroraksjonen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere