BP innleder forsøket på å stanse oljeutslipp

Venice (NTB-AFP): BP startet torsdag kveld den vanskelige operasjonen med å senke en spesialbygd trakt ned på havbunnen for å tette igjen oljelekkasjen som forurenser Mexicogolfen.

Operasjonen ble innledet omtrent samtidig som det ble meldt at den første oljen har nådd kysten av Louisiana. Connie Terrell i kystvakten bekreftet at olje var observert på Freemason-øya i Chandeleur-kjeden utenfor Mississippi-deltaet.

En talsmann for BP sa at spesialister i all hast ble sendt for å legge ut lenser og forsøke å beskytte det sårbare sumplandskapet på øya, som er et yndet sted for fritidsfiskere.

- Dette er den første bekreftelsen vi får på at olje har nådd kysten. Vi skal gjøre alt vi kan for å hindre at det ikke blir store skader, sa BP-talsmann John Curry.

BP greide onsdag å stanse den minste av de tre lekkasjene på havbunnen ved å manøvrere en ventil på plass med en undervannsrobot.

Siden lekkasjen var liten, gjorde det lite for å redusere utslippet, men det gjorde det mulig for BP å konsentrere seg om de to større lekkasjene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.