RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BP kan vente gigantkrav etter oljeutslipp

Houston (NTB-Reuters): USA kommer til å kreve erstatning fra britiske BP etter oljeutslippet i Mexicogolfen.

- Det blir absolutt snakk om bøter og strafferettslige reaksjoner, sier lederen for det amerikanske natur- og miljødirektoratet (EPA), Lisa Jackson.

Ifølge henne vil oljekatastrofen «absolutt» få et rettslig etterspill, selv om BP alt har lovet å betale for skadene oljen forårsaker.

Elleve oljearbeidere omkom i eksplosjonen om bord i en oljerigg utenfor kysten av Louisiana 20. april. Plattformen sank noen dager senere og rundt 5.000 fat olje har siden daglig lekket ut i havet.

BPs forsøk på å plugge oljebrønnen og stanse utslipp har hittil slått feil, og uavhengige eksperter utelukker ikke at det kan ha lekket ut langt mer olje enn det selskapet har anslått.

Amerikanske myndigheter slo mandag fast at oljeutslippet har forårsaket en katastrofe for fiskerinæringen i delstatene Louisiana, Mississippi og Alabama, og fiskerne i området vil derfor få tilbud om føderale støtteordninger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere