RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BP og Statoil tildeler rørledningskontrakt

Sist oppdatert:
Olje- og gassselskapene BP og Statoil har nå tildelt den første delen av kontrakten på byggingen av rørledning fra Kaspihavet til Middelhavet som har en ramme på 22 milliarder kroner
Det er BP og Statoil som leder konsortiet som skal finansiere gassrørledningen som vil gå gjenom Tyrkia. Statoil blir operatør av rørledning og har ansvaret for gassalget.

Franske Technip-Coflexip, tyskbritiske KCA Deutag, Norske National Oilwell og Hallibortons datetrselskap Kellogg Brown & Root er selskapene som har blitt tildelt kontrakter i forbindelse med planlegging, innkjøp og bygging av første fase av rørledningen den enorme Shah Deniz-feltet i den aserbajdjanske delen av Kaspihavet, det melder Dow Jones Newswire.

Shah Deniz er ventet å produsere 8,4 millioner kubikk naturgass årlig og 2 millioner tonn kondensat. Den første eksporten skal komme i gang i 2006.

Rørledningen vil bli 970 kilometer lang og vil følge samme rute som oljerørledning til oljehavnen Ceyhan.

BP og Statoil har 25,5 prosent hver i Shah Deniz, de øvrige eierne er Socar (10), Naftiran (10), TotalFinaElf (10), LukAgip (10) og Turkish Petroleum (9).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere