RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BP satser på skipseierskap igjen

Sist oppdatert:
Mens trenden de siste årene har vært at oljeselskapene har trukket seg ut av shipping for å rendyrke energivirksomheten, snur oljegiganten BP nå og varsler økt satsning på skip
Det kom i følge TradeWinds frem under en tale Simon Lisiecki i BP Shipping holdt for tankrederorganisasjonen Intertanko i Athen onsdag.

Det skal være økte miljøhensyn og stadig større utfordringer i olje- og gassmarkedet som har fått energigiganten til å igjen satse på rederivirkomhet.

Den kraftig økning i oljeetterspørselen har ført til en kraftig økning i volatiliteten i fraktmarkedet. Dette har ifølge Lisiecki gjort at BP nå går til tilbake til å satse på skipseierskap.

Planen er å øke rederivirksomheten i nær fremtid. De vil samme forbindelse endre sin befraktningsfilosofi, melder TradeWinds.

BP-sjefen signaliserer at selskapet vil øke sine langsiktige allianser med rederne fremfor å satse på enkeltreiser i spotmarkedet.

BP avsluttet tidligere i år sitt befraktningssamarbeid med tankrederiet Frontline, som hadde førsterett på alle BPs VLCC-laster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere