RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

BP vil ut av Ormen Lange(Ny)

Sist oppdatert:
Det store britiske oljekonsernet BP ønsker å tre ut av Norges største gassfelt Ormen Lange, og har nå hyret inn rådgivere med tanke på et salg av eierandelen før nyttår
Nytt: Kommentarer fra Statoil og Hydro

BP har i dag en eierandel på 10,34 prosent i Ormen Lange-feltet og en eierandel på 10,2 prosent i den nye eksportrørledningen Langeled som skal frakte Ormen Lange-gassen til Storbritannia.

Det er nettopp den lave eierandelen som gjør at BP nå vil ut av det store gassprosjektet, som vil bli Norges største gassprodusent fra 2007.

- BP har en ikke-strategisk, ikke-operasjonsminoritetsandel i Ormen Lange-feltet og vi foretrekker å bruke våre ressurser i prosjekter som er strategiske for BP, sier adm. direktør i BP Norge i en kommentar til salgsplanene.

BP håper ifølge en pressemelding å oppnå en salgsavtale inne utgangen av året og at transaksjonen blir fullført i begynnelsen av 2005.

Vil ikke kommentere

Verken Statoil eller Hydro vil overfor iMarkedet i formiddag kommentere om det er aktuelt for selskapene å kjøpe eierandelen til BP.

- Vi har ingen kommentarer foreløpig, vi må ta en intern vurdering først. sier informasjonsdirektør Kristofer Hetland i Statoil til iMarkedet.

Informsasjonsdirektør Tor Steinum i Hydro er heller ikke særlig medelsom, og understreker at selskapet aldri kommenterer rundt eventuelle kjøpe eller salg av prinsipp.

Steinum sier videre at Hydro fortsetter å kjøre utbyggingsprosjektet på Ormen Lange som normalt uavhengig av hvem som eventuelt skulle eie andelene i feltet.

Salget omfatter både eierandelen i feltet og i rørledningen Langeled. BP har hentet inn investeringsbanken J.P. Morgan som rådgivere i salgsprosessen.

Gass i 2007

Utbyggingen av feltet ble godkjent i april i år, og den første gassen skal begynne å strømme i 2007. Det er Norsk Hydro som er operatør under utbyggingsfasen, mens Shell vil overta operatøransvaret når feltet starter produksjonsfasen.

Utenom BP eier Norsk Hydro 18,07 prosent, Shell 17,04 prosent, Petoro (36,48%), Statoil (10,84%) og Exxon Mobil (7,23%).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere