RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bør dere gå fra hverandre?

Sist oppdatert:
Lurer du på om det er på tide å avslutte forholdet? Her finner du sjekklisten du trenger for å finne ut om ditt forhold er liv laga.

Hvis du ikke får det du vil og trenger av å være sammen med noen er det på tide å gå videre.

Selv om mange ser på dette som egoistisk, kan ikke forholdet være godt for noen dersom én av partene ikke er fornøyd. Det er mye sunnere å finne et forhold som passer for deg og gir deg det du trenger, enn å holde fast på et du ikke er fornøyd med.

Tenk deg om
Vi kjenner alle folk som lever i usunne forhold, men enten ikke vil eller kan forlate det. Disse personene bruker opp all energien sin på det hanglende forholdet, og livet er for kort for dette.

Et forhold skal berike livet ditt. Problemet er at mange forsaker sitt eget for å hjelpe andre med sitt. Det er bedre å bestemme seg for hva man vil, finne noen andre som også har gjort det, og se om dere kan passe sammen.

Tenk mer på hva du vil ha før du involverer deg romantisk med en annen. På den måten er sannsynligheten større for at du får et sunt forhold og raskt blir kvitt de usunne.

Gir opp egne drømmer
Noen som lever i langvarige forhold finner etter hvert ut at de har gitt opp sine egne drømmer og fremtidsplaner for å passe med den andres. Det at det er så vanskelig å avslutte et forhold fører til at mange glemmer å tenke på seg selv. Dette skaper en frykt for tap og en usikkerhet som hjelper gjør at vi vil holde på at forhold som helt tydelig ikke er bra.

Samlivseksperter sier at vi er nødt til å forstå at vi går alene gjennom livet, selv om vi er sammen med noen andre.

Og det er ikke så ille som det høres ut. For mange er det ganske frigjørende.

Så, bør du avslutte forholdet?
Alle forhold går gjennom opp- og nedturer. Det er normalt, og de fleste par kommer seg gjennom vanskelige tider. Selv om ekspertene sier at det ikke er en formel for når man skal avslutte et forhold, er det en del ting man kan se etter.

Hvis du kan krysse av på flere av punktene under over en lang tid, er det antagelig på tide å gå videre.

Her er noen måter å vite at du bør vurdere forholdet på:

1.) Du får ikke lenger det du trenger og vil ha i forholdet. Det er bare å innse det. Du er ikke fornøyd, og sjansene er store for at partneren din heller ikke er det.

2.) Du kommuniserer ikke med partneren din. Alle har forskjellige måter å kommunisere på, men det virker ikke hvis dere må bruke all energien i forholdet på å prøve å kommunisere med hverandre. Det er bare for slitsomt.

3.) Du gleder deg ikke til å bruke tid sammen med partneren din. Det kan godt hende at dere fremdeles har et bra sexliv, men du snakker ikke med partneren din. Dere foretrekker å bruke tiden sammen med andre for å unngå å være alene sammen.

4.) Du kritiserer eller detaljstyrer partneren din. Hvis du alltid er opptatt av en del av partnerens personlighet eller utseende, ikke se på partneren – se på deg selv. Forelskede overser mindre irritasjonsmomenter og ser på det store bildet.

5.) Du sammenligner partneren din med andre. Når du elsker noen, sammenligner du ikke han eller henne med andre. Hvis du gjør dette må du tenke deg om.

6.) Du prøver å forandre partneren. Vi blir ofte forelsket i personer som ikke passer oss. Hvis du oppdager at du konstant prøver å forandre partneren din, bør du tenke deg om.

7.) Dere ler ikke lenger. Humor er noe alle forhold trenger. Hvis du ikke lenger synes vitsene hans er morsomme, eller dere ikke kan ha ”lette” samtaler, kan det være et tegn på at forholdet har mistet futten.

8.) Du står for all givingen (eller mottagningen). Forhold handler om gjensidig gevinst. Hvis en partner får mer enn den andre er forholdet usunt.

9.) Vennene dine vil ikke lenger være sammen med deg når du er sammen med partneren din. Vennene dine liker kanskje partneren din, men de liker ikke lenger effekten partneren din har på deg. Ofte kan vennene dine fortelle deg sannheten, og være de første som ser at forholdet er på vei i grøfta.

10.) Du har det ikke bra med deg selv lenger. Tenk på hvordan det føltes da du ble forelsket. Hvis denne følelsen mangler, bør du vurdere forholdet.

Uansett hvor passende det er å forlate et forhold, kan det føles verre enn døden. Du har rett til å føle deg trist og sørge over det som kanskje kunne ha skjedd.

Det er nesten umulig å unngå smerten hvis du skal komme deg videre til det neste forholdet, men noen ganger er det den eneste utveien.

Fem siste fra Mozon:
Ingen vil ha gjerrige menn
Jakten på orgasmen
Når den ikke vil opp
Derfor er menn utro
De beste sjekketipsene for gutta

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere