RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bør høyblokken rives?

Foto: Alexander Winger (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Det vil ikke Jens & Co mene noe om nå.

Regjeringen vil ikke konkludere i spørsmålet om høyblokken skal rives, men legger om få dager fram minst tre ulike forslag til debatt, ifølge NRK.

Etter det NRK erfarer er alternativene disse:

  • Å la bygg stå for å reparere og rehabilitere innvendig
  • Å rive og bygge helt nytt
  • Å rive, men beholde deler av de gamle bygningene. Dette skal inkludere å rive Høyblokka, men la noen av veggene som har kunstverk risset inn i betongen stå for å så bygge nye bygg inntil.

Det er Rigmor Aaserud som har lagt fram utredningen, og ifølge statskanalen er det uenighet innad i regjeringen om hvordan framtidens Regjeringskvartal skal se ut.

I Arbeiderpartiet er det ennå ikke tatt endelig stilling til riving av bygg i området, men sterke krefter i partiet skal være for en omfattende riving for å få et nytt og moderne Regjeringskvartal.

I SV er det allerede frontet et syn om at Høyblokka må stå og at det i mye større grad bør bli vektlagt hensynet til vern av historiske bygninger.

- Det bør være folk i Oslo, som bestemmer hvordan byen skal se ut. Ikke terrorister og massemordere, har stortingsrepresentant Heikki Holmås (SV) sagt til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere