RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bør selge Snøhvit-CO2

Sist oppdatert:
Det har nå kommet et forslag om å heller benytte CO2-gassen fra Snøhvit-feltet til oljeutvinning lenger sør på norsk sokkel, enn å pumpe den tilbake i gassfeltet
Dette skal være blant problemstillingene som skal diskuteres i et møte i oljeindustriens miljøforum i dag, melder Aftenposten.

Bellona-leder Frederic Hauge som er blant deltagerne mener at den foreslåtte løsning på Snøhvit-feltet hvor det skal investeres i en rørledning fra land og ut til Snøhvit for å deponere CO2-gassen er dårlig.

- Vi synes dette er en dårlig løsning. Det er bedre å samle denne CO2-gassen og bruke den som trykkstøtte i oljefelt, sier Hauge til Aftenposten.

Trykkstøtte betyr at CO2 pumpes ned i oljefelt og bidrar til å presse mer olje ut av oljefeltene. Bellona legger frem planer om å samle CO2 fra Sleipner-feltet og fra Snøhvit. Tilsammen blir det 3 millioner tonn, som kan brukes for å presse mer olje ut av Gullfaks-feltet, skriver Aftenposten.

I dag brukes både vann og naturgass som trykkstøtte for å få ut mer olje fra feltene. I oljeselskapene er det lenge blitt snakket om å få til slike CO2-løsninger. Bellona har nå sendt et brev til olje- og energiministeren for å innlede et samarbeid med myndigheter og oljeindustrien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere