RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bra båt til 100.000

Sist oppdatert:
Drømmer du om båt til sommeren, men mangler millionene på konto? TV 2 Nettavisen gir deg guiden til et godt bruktbåtkjøp for under 100.000 kroner. Se båt-tilbudene her.

Selvom du ikke har vunnet i Lotto, eller har arvet en rik onkel i Amerika kan du fremdeles realisere båtkjøpet ditt denne sommeren. TV 2 Nettavisen har saumfart nettet, og det finnes en rekke bra båter på markedet til under 100.000 kroner.

Utbudet av brukte båter er stort. Allerede nå ligger det godt over 5000 båter til salgs på nettet. Vi har gått gjennom bruktbåtene som er avertert på TV 2 Torget og på Finn.no.

18-29 fot
Du kan med 100.000 kroner enten skaffe deg en nesten ny skjårgårdsjeep, eller en noe mer brukt turbåt.

I denne undersøkelsen har vi satt som krav at båten skal være 18 fot eller større, og ha en kabin egnet for overnatting. Prisen skal være mellom 75.000 og 100.000 kroner.

Og tilbudet er stort. Du kan enten skaffe deg en strøken tresnekke på opptil 29 fot, eller hva med en stor turseiler på 28 fot, med bra utstyrsliste?

Du kan også skaffe deg et smykke av en 55-modell plattgatter, som skal være totalrenovert.

Du kan med andre ord velge og vrake i ulike båttyper, størrelse og motoralternativer.

Vi hat trukket ut fire båter som viser mer detaljert det mangfoldet som finnes. Informasjonen er basert på selgers egne opplysninger.

Sollux 24 AC 81-modell:
En velholdt båt med akterkabin og en 33 hk dieselmotor. Godt utstyrt med stereo, trykkvann, dusj, kjøleskap, dregg, ny kalesje og med opplagskrybbe. Prisen: 95000 kroner. (Annonsert på Finn.no)

28 fots Tur 80:
Seilbåt i bra stand med rulleforstag, pumpetoalett, parafin primus, VHF og varmeapparat.
Båten er romslig under dekk, og skal være velegnet for nybegynnere og andre. Prisen: 95.000 kroner. (Annonsert på Finn.no)

Spesiell Johnsen-krysser:
Meget flott Johnsen-krysser i oregon pine på 29 fot. Båten er skrapet helt ned og lakket opp igjen i 2004. Fremstår som meget pen og med bra motor. Utstyrt med følgende: Dregg, fendere, porta-potti, ekkolodd, varmeapparat og kokeapparat. Prisen: 75.000 kroner. (Annonsert på Finn.no)

Alo Mikkel:
Fin norsk bygget seilbåt på 26 fot. Gode sjøegenskaper - båten har seilt til Shetland og Danmark. Båten har en Volvo Penta MB2 innenbordsmotor. Utstyrslista er også bra: Nytt forspilet storseil, kryss fokk, genoa, radarreflektor, autopilot, kompass, pumpetoalett i toalettrom, kokeapparat, vanntank og en 4hk ny Tohatsu påhenger følger med. Pris: 85.000 kroner. (Annonsert på TV 2 Torget)

Sjekk alltid motor
Noe av det viktigste ved kjøp av brukt båt er motorens tilstand. Hvis det står i en annonse at motoren er overhalt - spør hva som er byttet, og sjekk at det er benyttet mariniserte deler(ikke bildeler).

Se etter oljelekkasje. Er motoren nyvasket - kjør den en god tur, og kikk på nytt etter lekkasje. Husk også alltid å prøve å varmstarte motoren. Kjør motoren varm, skru av og på tenninga, og sjekk om den starter lett.

Mange eldre båter, spesielt eldre tresnekker har slitne motorer med nettopp dette problemet.

Plastpest eller råte?
Hvis motoren er saltvannskjølt er også faren for at blokka skal være skadet innvendig større enn om båten har ferskvannskjøling.

I tillegg må du alltid sjekke plastbåter for plastpest, og selvfølgelig trebåter for råte. Ha et godt båtkjøp.

Les flere båtsaker her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere