RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bra fra Tomra

Sist oppdatert:
Panteselskapet Tomra og Amund Skarholt leverte bedre resultater enn ventet i fjerde kvartal. Les mer her:
Tomra var ute med resultatrapporten for fjerde kvartal etter børsslutt tirsdag. Selskapets resultater var bedre enn ventet, mens topplinjen var noe lavere enn forventet.

Driftsresultatet i fjerde kvartal var på 79 millioner kroner, mens det var ventet 75 milloner kroner. Resultat før skatt kom inn på 83,7 millioner kroner, mot ventet 78 millioner. Nettoresultatet var også over TDN Finans-estimatene, og havnet på 54,4 millioner kroner, mot ventede 54 millioner kroner.

I samme kvartal i 2004 var driftsinntektene på 663,5 millioner kroner og et resultat før skatt på 61,1 millioner kroner.

Kontantstrømmen fra driften var på knallsterke 131 millioner kroner.

I kvartalsrapporten heter det at Tomra har mottatt flere ordre fra Tyskland relatert til
introduksjonen av det nasjonale pantesystemet for ikke-gjenfyllbar emballasje fra 1. mai 2006. I løpet av 4. kvartal i 2005 mottok Tomra ordre på ca. 4.000 maskiner fra Aldi Süd, Marktkauf, Metro og Edeka. Den 11. januar 2006 plasserte en stor tysk dagligvarekjede en
enkeltordre på 4.000 maskiner hos Tomra. Selskapets nåværende ordrebok fra Tyskland utgjør derfor nesten 8.000 maskiner som skal bli levert i løpet av 2006, primært i andre og tredje kvartal.

Tomra har nå installert ca. 90 maskiner i Japan, men er avhengig av et tettere samarbeid med Sumitomo Corporation for aksellerere utrullingen av maskiner i dette markedet.

- Tomra vil fortsette den positive dialogen med bydelene i Tokyo med tanke på ytterligere leveranser i 2006 og sikter mot å skape en felles forretningsmodell med Sumitomo i løpet av første halvår 2006.

Det meldes videre at tilbakemeldingene fra kunder og TESCO i prosjektet i Storbritannia så langt har vært positive, og Tomra diskuterer for tiden en utvidelse av programmet med TESCO.

- En konklusjon er forventet i første kvartal 2006, heter det i kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere