RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bra rypebestand i nord

Sist oppdatert:
Halvannen uke før jakta starter, tyder det meste på at bestanden av rype er økende i Finnmark.

Utmarkskonsulent Petter Kaald i Statskog, Lakselv kan fortelle om en liten økning i rypebestanden i Finnmark, men at det i enkelte områder er svært dårlig.

Pipkyllinger
- Det er enkelte områder som er svært dårlige. Det vi også har sett er at det er en del pipkyllinger i enkelte områder og jeg vil oppfordre til at når man jakter, så er det veldig greit å skyte de, for det er de som dør først uansett, understreker Kaald overfor NRK Finnmark.

10. september braker småviltjakta løs over det meste av landet. Rypa er i særklasse det mest felte viltet i landet. Rundt en halv million ryper blir hvert år felt i Norge. Nytt av året er at det ikke er tillatt å bruke blyhagl på jakt.

Første gang
- Det er ikke lov til å bruke blyhagl. Det er jo den store forskjellen. I år er det første rypehøsten man ikke har lov til å bruke blyhagl. Det ble jo bestemt for en del år siden at bruk av blyhagl skulle bli forbudt.

- Det har vært forbudt på våtmarksområder og etter ender og gjess i mange år. Men fra i år er det et generelt forbud mot å oppbevare og bruke blyhagl generelt og da også på jakt, selvfølgelig, sier Kaald videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere