Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Brain Training» fungerer ikke

Sist oppdatert:
Hjernetrim like effektivt som å surfe på internett, viser studie.

Spill som er myntet på å trene hjernen hjelper ikke de små grå mer enn å surfe på internett, ifølge en undersøkelse utført i regi av TV-kanalen BBC. Det er gjennom programmet «Bang goes the theory» vi kan se forskere følge over 11.000 mennesker i seks uker for å undersøke virkningen av hjernetrim.

Testpersonene ble delt i tre grupper. Den ene gruppen skulle utføre tradisjonelle logiske tester og problemløsing, en annen gruppe brukte spesiallagde spill for å trene korttidshukommelsen og egenskaper som matte og konsentrasjon mens den siste gruppen skulle surfe på internett.

Ingen synlige resultater

Så vidt man kunne se fikk ingen av testpersonene mer hjernekraft i løpet av de seks ukene.

- Resultatet er krystallklart. Hjernetrim er like effektiv som å bruke seks uker på å surfe internett. Det er ingen betydningsfull forskjell, sier doktor Adrian Owen i det medisinske forskningsrådet ved universitet i Cambridge.

Sammen med professor Clive Ballard var det Owen som designet eksperimentet.

- Morsomme utfordringer

Det var ikke Nintendos kjente «Brain Training»-spill som ble brukt i testene, men BBC tok uansett kontakt med spillgiganten for å få en reaksjon på forskningsresultatene.

Nintendo forteller at de aldri har påstått at effektene av spillene var vitenskapelig bevist, men at de tilbyr morsomme utfordringer med enkle regne-, minne- og leseoppgaver, skriver Eurogamer.

- På den måten er spillene som en trening for hjernen og utfordringene i spillene kan hjelpe med å stimulere hjernen, sier Nintendo til BBC.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!