RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråk etter Femundløpet

Sist oppdatert:
I ettertid er det blitt bråk omkring Femundløpet, og de nye tøffere løypene.

Iditarod-deltaker Bjørnar Andersen fikk kjeft av løpsleder Torgeir Øren, etter det Andersen føler er feilsitering av NRK.

Andersen, som kom på 2.plass i årets løp, likte de gamle løypene bedre.

- Det var en ny trasé i år og det var et prøveår både for løperne og arrangørene, forteller han til TV 2 Nettavisen.

- Skuffet
Men ifølge NRK Hedmark og Oppland er Andersen også skeptisk til rekrutteringen og at løpet skal utvikle seg til å bli et blodslit for spesielt interesserte. Journalist Joar Elgåen laget et intervju med Bjørnar Andersen en halvtime etter målpassering. «– Femundløpet for tøft» var tittelen på saken som stod på nettsidene til NRK Hedmark og Oppland.

- Vi er litt skuffet over at han går ut i media slik som dette, han har liksom vært vår profil og det Bjørnar sier veier tungt i miljøet. Vi hadde blant annet mange førstegangskjørere som gjennomførte løpet og som gav oss skryt for løypen. Vi hadde kvinner som gjennomførte og voksne kvinner helt oppi 50-årene. Der hørte vi ingen syting, sier Øren.

Andersen føler seg imidlertid feilsitert av NRK Hedmark og Oppland som skrev at hundekjøreren syntes at løypene var for tøffe.

- Løypene var tøffe, men ikke for tøffe. Det har jeg ikke sagt. De har laget sin egen sak, forteller en overrasket Bjørnar Andersen til TV 2 Nettavisen.

Nybegynnere
- Intervjuet som står på trykk i nettutgaven er en redigert versjon av et lengre intervju som ble gjort med Bjørnar på NRK Radio Hedmark og Oppland. Han sa akkurat det som er sagt. Bjørnar fryktet for rekrutteringen og har sagt at det var for tøft for førstegangskjørere. Jeg snakket også med flere andre løpere som sa det samme, forteller Elgåen.

TV 2 Nettavisen har hørt hele intervjuet som ble sendt på NRK Radio Oppland mandag ettermiddag.

Andersen fikk spørsmålet om løpet er for tøft på et vis. Da svarte han ordrett:

- Nei, men vi skal huske på at Femundløpet har alltid stått for å være et rekrutteringsløp til nybegynnere og alt sånn. Og da må man tenke litt mer på andre ting. Hvis det blir for tøft, så blir det for spesielt interesserte, sier Bjørnar Andersen i innslaget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere