RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråk får fart i Nera-ledelsen (Ny)

Sist oppdatert:
Bråket på aksjonærsiden i Nera har fått Bjørn Ove Skjeie i selskapet til å legge frem nye planer. Nå vurderes en utfusjonering av satellittvirksomheten. I tillegg opplyser Nortel om mulighetene rundt Nera-samarbeidet
(Nytt: Mer informasjon fra Neras kapitalmarkedsdag)

Disse planene har vært på agendaen tidligere også. Men nå er dette igjen aktuelt.

I forbindelse med selskapets kapitalmarkedsdag kommer det frem at Nera vurderer utfisjonering av satellittvirksomheten.

Konsernsjef Bjørn Ove Skjeie sier i sin presentasjon at selskapets styre har gitt administrasjonen mandat til å vurdere utfisjonering av selskapets satellittvirksomhet. En konklusjon skal være klar i andre halvår i år.

- Med den utviklingen vi nå ser i transmisjonsmarkedet, samt de muligheter vi har identifisert i satellittkommunikasjonsmarkedet, mener styret at det nå er et gunstig tidspunkt å iverksette en slik prosess. Den vil kunne bidra til å tilrettelegge for strategiske muligheter innenfor begge kjerneområdene i selskapet, skriver Skjeie i en melding.

Nortel ser potensiale

På kapitalmarkedsdagen kommer det også frem opplysninger fra Neras ansvarlige for region Americas, Billy Cain.

- Vi forventer et kontraktsvolum med Nortel i dette første året med samarbeid i størrelsesorden 15 til 20 millioner dollar, sier
Billy Cain i sin presentasjon.

Neras globale avtale med Nortel ble signert i fjerde kvartal 2003. Selskapet ble invitert til å komme med de første anbudene allerede i første kvartal 2004, og fikk tildelt en kontrakt av CTI Movile i Argentina i april. Kontrakten hadde en verdi på 3 millioner dollar eller 20 millioner kroner.

I mai ble Nera valgt til mikrobølgepartner for CTI Movile i Uruguay. Kontrakten har en forventet verdi på 9 millioner dollar eller 60 millioner kroner.

Nera er nå involvert i prosjekter sammen med Nortel i en
rekke nye markeder, blant andre Surinam og USA, opplyses det fra kapitalmarkedsdagen til Nera.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere