RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråk i gråmarkedsselskap (Ny)

Sist oppdatert:
Den erfarne næringslivslederen Svein S. Jacobsen har trukket seg med umiddelbar virkning som styreleder i gråmarkedsselskapet Network Electronics. Storebrand, som er aksjonær, vil ha gründerne ut av styret
Oppdatert med kommentar fra Storebrand.

Jacobsen, som tidligere var adm. direktør i Tomra, trakk seg brått som styreleder nå i april, bare en måneds tid før generalforsamlingen hvor et bytte av styreleder normalt vil foregå.

Overfor iMarkedet begrunner han dette med uenighet med selskapets gründere Wiggo Evensen og Thomas Heinzer om sammensetningen av styret.

- Vi var enige om at vi var uenige, sier Jacobsen.

To forslag
Av innkallingen generalforsamlingen i selskapet, som lager overføringsutstyr for kringkastingsbransjen, fremgår det at det foreligger to ulike forslag til nytt styre, noe som er svært uvanlig.

Det ene forslaget er fra gründerne Thomas Heinzer og Wiggo Evensen, som totalt har 35,8 prosent av aksjene. Det andre er fra Storebrand Livsforsikring, som har 10,7 prosent.

Wiggo Evensen sier først at dette er på grunn av tidsnød, og at man nå er blitt enige med Storebrand om et felles forslag, men på direkte spørsmål modifiserer han dette til at man er i en konstruktiv dialog.

- Men har du noen kommentar til at styrelederen har fratrådt på grunn av uenighet om styresammensetningen?

- Uenighet? Det er ingen uenighet. Hva vet du om det?

- La oss nå si jeg vet det. Har du noen kommentar?

- Jeg har ingen kommentar. Ha det, sier Evensen, før han legger på.

Vil ha ledelsen ut av styret
Ifølge daglig leder Ove Christian Norheim i Storebrand Alternative Investments er det en prinsipiell uenighet om hvorvidt ledelsen skal sitte i styret, samt om hvilken avstand det skal være mellom styre og ledelse.

Ifølge Norheim har gründerne, som begge er oppført som daglig leder i selskapet, foreslått seg selv i styret, i tillegg til selskapets advokat Jørn Johannessen og bedriftsrådgiver Erik Aasmundtveit, som har vært innleid av selskapet.

Norheim mener man burde innføre én daglig leder som rapporterer til, men ikke sitter i, styret. Storebrand har foreslått et styre med fire medlemmer og tidligere Tandberg Television-sjef Arne Græe som styreleder. Han sitter også i styret i dag.

Ifølge Norheim, ble Storebrands styreforslag utløst av at Jacobsen trakk seg som styreformann. - Det er jo ganske dramatisk når styreformannen trekker seg like før generalforsamling, sier han.

Bedre drift
Selv om det krangles om styret, ser driften nå ut til gå bedre med driften i Network Electronics, etter at selskapet ble rammet av fallet i investeringer hos kundene i mediesektoren.

I første kvartal i år ble resultat før skatt 2,3 millioner kroner, mot 1,9 millioner samme kvartal i fjor.

Omsetningen økte fra 17,6 til 21,1 millioner kroner.

Jacobsen sier at uenigheten mellom ham og gründerne ikke gikk på driften, men på hvordan eierne skulle være representert i styret.

Generalforsamlingen i selskapet skal foregå førstkommende tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere