RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråk stanser Annie

Sist oppdatert:
Millionkrangelen rundt musikalen «Annie» har fått skaperne Daniel Bohr og Christian til å avlyse alle ekstraforestillinger av musikalen som skulle gått i januar.

- Christian Lange og jeg har, som ansvarlige for rettighetene til «Annie» og for oppsetningen, bestemt at ekstraforestillingene i januar må avlyses, sier Daniel Borh til TV 2 Nettavisen.

Daniel Bohr og Christian Lange satte opp «Annie» med stor suksess på Sentrum Scene i Oslo i høst. Musikalen, med blant andre Tomine Harket som Annie, spilte inn over 14 millioner kroner i inntekter.

Arrangørkrangel
Bakgrunnen for avlysningen er bråket med Scene West som sto for den praktiske gjennomføringen rundt musikalen.

Bak «Annie» står Det Nye Familieteatret der Bohr, Lange og Scene Wests Knut Helgaker og Bjørn Jenssen eier like stor del hver.

I forrige uke brakte Bohr og Lange sammen med sine tidligere arbeidspartnere Bjørn Jensen og Knut Helgaker i Oslo byrett. Bohr og Lange saksøkte Jensen og Helgaker fordi de mener det mangler mellom 1,7 og to millioner kroner i Det Nye Familieteatrets bilettkasse etter suksessen.

Bohr og Lange har fryktet at disse pengene er gått til å nedbetale Scene Wests gjeld.

Dårlig likviditet
- Christian Lange og jeg har forsøkt å få likviditeten opp og stå og hente inn det vi har utestående i billettinntekter, men dette har ikke lyktes. Som ansvarlige kan vi ikke tillate at det kommer flere utgifter på, og det er derfor med stor sorg at vi må avlyse forestillingene i Oslo, sier Daniel Bohr.

Helgaker og Jenssen har hele tiden hevdet at det ikke er noen økonomisk krise. Etter rettsmøtet ble så også 345.000 kroner innbetalt til skattetrekkskontoen til Det Nye Familieteatret fra Scene West.

Ble avvist
Bohr og Lange vant ikke frem med sitt søksmål. Retten ga Jensen og Helgakers advokat Tom Medalen medhold i at søksmålet måtte avvises fordi det ikke var lovlig fattet av et flertall i styret til Det Nye Familieteatret.

Ifølge Bohr har Scene West nå sendt et brev til Sentrum Scene der de forplikter seg til å betale tilbake alle billetter som er kjøpt til ekstraforestillingene.

Turné som planlagt
I februar, mars og april skal «Annie» ut på norgestur og besøke Grieghallen i Bergen, Konserthuset i Stavanger og Olavshallen i Trondheim etter tur. Bohr sier til TV 2 Nettavisen at denne turneen vil gjennomføresuten Scene West, men i samarbeid med han, Lange og de respektive konserthusene.

Scene Wests advokat, Tom Medalen, sier til TV 2 Nettavisen at Scene West ikke ønsket og mente det var behov for å avlyse forestillingene, men at de ble satt i en umulig situasjon og valgte å gå med på det.

Daniel Bohr og Christian Lange har også bedt sin advokat Egil Hasting vurdere om avvisningen av søksmålet skal påkjæres til lagmannsretten. Men partene vil først møtes for å se om det kan finnes andre løsninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere