RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bråkebøtta fyller 50

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sarah Ferguson feirer dagen med familie og venner.

(SIDE2): Sarah «Fergie» Ferguson skal feire dagen med et lite selskap med kun nær familie, døtrene Eugenie (19) og Beatrice (21) og gode venner på en restaurant i London.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Turbulent år
Jubilanten beskrives av Daily Mail som en person som alltid er i trøbbel og som det til tider blåser kraftig rundt. Fra slankeproblemer og mobbing i britisk presse, skilsmissen til prins Andrew, kritikk for dokumentar og film til trusler om fengsling i Tyrkia har det utvilsomt vært begivenhetsrike år for hertuginnen.

Det er nå 13 år siden skilsmissen, men Sarah og Andrew er svært nære venner og har hatt god kontakt. Hun forteller den britiske avisen om sitt første møte med prinsen:

- Jeg var så forelsket og tenkte ikke på noe annet enn å gifte meg med denne flotte mannen som for meg var marineoffiser først og deretter prins.

Det første besøket på Buckingham Palace var stort for den unge kvinnen fra Dummer i Hampshire.

- Jeg var prins Andrews date og jeg tror jeg kalte ham sir, sier Sarah om sitt første besøk på Buckingham Palace.

- Jeg gikk inn og det var som å ha en privat audiens med et fantastisk museunm. Det var malerier av Canaletto og andre store kunstnere overalt, og en enorm peis, forteller hun.

Side2 møtte Fergie i sommer og les intervju: - Jeg er en tenåring

Ny mann
Hertuginnen har ingen mann for tiden, men datet den norske Findus-millionæren Geir Frantzen (43) en stund, men det skal ha tatt slutt tidligere i år.

Nå ønsker jubilanten seg en ny mann, men hun er i tvil om det finnes noen til henne.

- Det ville ikke vært dumt om jeg fant en mann. Vet du om noen datingbyråer? spøker Fergie til Daily Mail.

- En mann er en bonus i livet, og ikke en krykke å lene seg på. Så mye jeg reiser og jobber, så spørs det om en mann kan holde tritt med meg. Og jeg har jo uansett hatt hell i kjærligheten - du kan ikke gifte deg med en prins og ikke føle deg som utrolig heldig.

Dårlig økonomi?
Spekulasjoner om dårlig økonomi og konkurs har gjort sitt til at britisk presse tror hertuginnen må dempe bursdagsfeiringen betraktelig. Ifølge diverse britiske aviser skal det egentlig ha vært snakk om 300 gjester og fest på Royal Lodge i Windsor som sto på plakaten.

Men det benekter en talskvinne på vegne av Fergie. Hun hevder at festlighetene hele tiden skal ha vært planlagt i det små, og benekter at hertuginnen har store økonomiske problemer.

- Hun har møtt en del utfordringer og vanskelige tider med forretningene, særlig Hartmoor. Men hun er tøff og vil jobbe seg igjennom situasjonen og komme styrket ut av det.

Hartmoor, som har base i New York, administrerer Fergies karriere innen media, print og foredragsholding. Selskapet skal ha en enorm gjeld - om lag seks millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere