RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brakk armen utenfor sykehuset - ble nektet hjelp

Foto: Lisbeth Andresen/Romerikes Blad
Fikk ikke hjelp til tross for voldsomme smerter.

Grete Jordheim falt rett utenfor sykehusdøra og pådro seg et brudd tvers igjennom armen. Til tross for voldsomme smerter ble hun nektet hjelp ved Ahus, skriver Romerikes Blad.

-Det går ikke an å behandle folk på denne måten. Særlig ikke når det skjer rett utenfor sykehuset, sier Jordheim, mens hun ligger med store smerter i en stressless i sin egen bolig i Rælingen.

Sønnen Glenn tar seg av sin egen mor. Han mener det hele er hårreisende.

- Jeg fikk sjokk da jeg besøkte henne og så at hun skrek av smerte. Man skulle tro at sykehusområdet var et av de tryggeste stedene å oppleve en ulykke. Hva skal man egentlig gjøre for å få hjelp? Ringe 113? undrer han.

Etter å ha sjekket opp saken, legger konstituert kommunikasjonsdirektør Geir Boye Lindhjem seg langflat på vegne av sykehuset.

- Dette skal bare ikke skje. Det har vært en total svikt i alle våre rutiner og vi kan bare på det sterkeste beklage overfor pasienten, sier Lindhjem til RB.

Avvist av to avdelinger
Det var onsdag – på vei hjem fra en undersøkelse ved Ahus – at Jordheim gled på en issvull utenfor sykehuset.

-Jeg kjente umiddelbart at noe var galt, og jeg klarte ikke å reise meg opp, forteller hun.

Etter å ha fått hjelp av tilfeldig forbipasserende, fikk hun karet seg inn i sykehuset igjen. Der møtte hun en av sykehusets pasientverter.

- Hun var alle tiders. Hun så at jeg holdt på å besvime og hentet blant annet en rullestol hun trillet meg rundt i. Hun forsøkte å hjelpe så godt hun kunne, men ble ikke hørt.

Jordheim fikk både snakke med ortopedisk avdeling og med akuttavdelingen. Det var ingen hjelp å få.

- De sa jeg måtte komme meg ned til Lillestrøm sykehus, men det var ikke snakk om å sende meg med ambulanse.

I taxikøen støtte hun på nye problemer.

- De ville ikke ta meg med. De så vel hvor dårlig jeg var og mente dette var en ambulansesak.

Tilbake i sykehusets foajé forsøkte pasientverten nok en gang å få intern hjelp – uten å lykkes.

- Til slutt ble jeg trillet ut igjen, der en hyggelig utenlandsk sjåfør aksepterte å ta meg ned til Lillestrøm.

Ble lagt inn torsdag
Etter å ha tatt røntgen og gipset armen, ble hun omsider sendt til Lillestrøm. Nesten seks timer etter fallet, kom hun hjem til Rælingen. Der ble hun installert i familiens stressless.

- Jeg har hatt store operasjoner tidligere, men aldri opplevd så store smerter som jeg har nå. Jeg kommer meg ikke engang opp av stolen.

Ifølge sønnen Glenn skrek moren av smerter da de forsøkte å flytte henne morgenen etter. De smertestillende tablettene hun fikk på Lillestrøm, hjalp lite. I tillegg fikk Grete Jordheim en del praktiske problemer, for eksempel ved vannlating og vasking.

Noen timer etter at RB hadde besøkt Jordheim hjemme i leiligheten i Rælingen, ble hun hentet av ambulanse og kjørt til Ahus.

- Hun hadde da så store smerter at det ikke var noen vei utenom. Ifølge ambulansesjåføren er det nå snakk om at hun må opereres og at bruddet må nagles, forteller sønnen.

- Personsvikt på alle plan
Kommunikasjonsdirektør Lindhjem beklager hendelsen gjentatte ganger.

- Vi håper inderlig ikke at dette skjer igjen. Alt som kan gå galt har gått galt. Det finnes egentlig ingen forklaring, bortsett fra at det er snakk om personsvikt på alle plan. I denne saken er det mange som ikke har brukt hodet, sier han.

Lederen for akuttavdelingen ved Ahus var i går i kontakt med Jordheim. Det skal ha skjedd etter at legevakta ved Lillestrøm sykehus sendte en rapport om hendelsen. Nå kommer Jordheim også til å bli kontaktet av sykehusets kvalitetsenhet.

- Hvis hun ønsker det, så vil vi at hun skal legge fram saken overfor oss. Vi vil bruke dette som et eksempel internt, slik at vi lærer av feilen og for at noe lignende aldri skal skje igjen.

Ahus-ledelsen har også tatt opp saken med service- og teknikkavdelingen.

– Vi beklager at det er så glatt utenfor vårt sykehus og vil gi beskjed om at strøingen må forbedres når det er væromslag, sier Lindhjem.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere