*Nettavisen* Nyheter.

Brakk kjeven på mann som kalte han Jan Thomas

Foto: Crestock

Sammenligningen med stylisten falt ikke i god jord hos 23-åring.

Hendelsen fant sted i august i fjor utenfor et utested på Bryggen i Bergen, skriver Bergensavisen.

En 23 år gammel mann og fornærmede i saken kom i diskusjon da utestedet stengte. Offeret mente 23-åringen lignet på kjendisen Jan Thomas, noe som ikke falt i god jord hos 23-åringen.

Krangling
Det oppsto krangling og en venn av fornærmede kom etter hvert til. De tre begynte å skubbe på hverandre. I retten fortalte 23-åringen at han ønsket å fortsette diskusjonen utenfor utestedet, og de tre gikk utenfor. Enda en venn av offeret kom til og de tre stilte seg i en halvsirkel rundt 23-åringen.

Retten legger til grunn at på et tidspunkt like etter at de tre hadde stilt seg opp, slo 23-åringen offeret i ansiktet med knyttet hånd.

Fornærmede falt ned på kne, og 23-åringen gikk inn igjen på utestedet. Dagen etter fikk offeret konstatert to brudd i kjeven på Haukeland.

Ikke i nødverge
I Bergen tingrett hevdet 23-åringen, som er tidligere ustraffet, at han oppfattet situasjonen som truende. Han forklarte i retten at han slo da han så en av de tre løfte armen.

Retten fant ikke at han hadde handlet i nødverge, blant annet mente retten at han ikke ble holdt tilbake og kunne gå tilbake til utestedet etterpå.

23-åringen ble dømt til 90 dagers fengsel, og måtte betale 16 500 i erstatning, oppreisning og saksomkostninger.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag