RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

Brakk kjeven på mann som kalte han Jan Thomas

Sammenligningen med stylisten falt ikke i god jord hos 23-åring.

Hendelsen fant sted i august i fjor utenfor et utested på Bryggen i Bergen, skriver Bergensavisen.

En 23 år gammel mann og fornærmede i saken kom i diskusjon da utestedet stengte. Offeret mente 23-åringen lignet på kjendisen Jan Thomas, noe som ikke falt i god jord hos 23-åringen.

Krangling
Det oppsto krangling og en venn av fornærmede kom etter hvert til. De tre begynte å skubbe på hverandre. I retten fortalte 23-åringen at han ønsket å fortsette diskusjonen utenfor utestedet, og de tre gikk utenfor. Enda en venn av offeret kom til og de tre stilte seg i en halvsirkel rundt 23-åringen.

Retten legger til grunn at på et tidspunkt like etter at de tre hadde stilt seg opp, slo 23-åringen offeret i ansiktet med knyttet hånd.

Fornærmede falt ned på kne, og 23-åringen gikk inn igjen på utestedet. Dagen etter fikk offeret konstatert to brudd i kjeven på Haukeland.

Ikke i nødverge
I Bergen tingrett hevdet 23-åringen, som er tidligere ustraffet, at han oppfattet situasjonen som truende. Han forklarte i retten at han slo da han så en av de tre løfte armen.

Retten fant ikke at han hadde handlet i nødverge, blant annet mente retten at han ikke ble holdt tilbake og kunne gå tilbake til utestedet etterpå.

23-åringen ble dømt til 90 dagers fengsel, og måtte betale 16 500 i erstatning, oppreisning og saksomkostninger.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere