*Nettavisen* Nyheter.

Brakk nakken på Big Air Bag

MYK LANDING: Denne typen luftmadrasser har blitt populære i mange skianlegg. Meningen er at alpinistene skal kunne lande lande mykt og trygt etter halsbrekkende hopp. Illustrasjonsfoto. Foto: (Bigairbag.com)

Nå saksøker han skisenteret.

Enorme luftmadrasser har blitt populære leketøy ved flere alpinanlegg. Disse enorme madrassene blir lagt under hopp, og skal gjøre at alpinistene kan utføre halsbrekkende akrobatikk etter hoppkanten, uten å tenke på hva som måtte skje når kroppen igjen treffer bakken.

Men det går ikke alltid bra. En dansk alpinist landet feil da han i 2012 tok salto fra hoppkanten og landet feil på en såkalt Big Air Bag på Geilo skisenter.

Møtes i retten
- Min klient mener først og fremst ha krav på erstatning med hjemmel i i den såkalte tivoliloven, sier danskens norske advokat, Carl Aasland Jerstad, til Nettavisen.

Denne uken møter dansken og Gjensidige forsikring i Oslo tingrett. Den danske alpinisten har i dag kommet seg på beina etter ulykken i 2012. Han kan gå, men han har ennå betydelige plager etter ulykken.

Tivoliloven
Jerstad forklarer at tivoliloven gir fornøyelsesparker et objektivt ansvar for de som skader seg når de bruker parkens innretninger, uavhengig om parken har gjort noe kritikkverdig eller ikke.

- Loven er brukt med hell mot bobbanen på Lillehammer, som leide ut retten til å bruke bobbanen til publikum, forteller Jerstad.

Han håper at Oslo tingrett nå vil se at også innretninger som slike luftmadrasser bør falle innunder tivoliloven.

Avviser krav
Gjensidige mener derimot at tivoliloven ikke kan brukes, fordi slike luftmadrasser ikke er fornøyelsesinnretninger.

Jerstad sier at fotografier viser at det var mye snø og is på puta da dansken hoppet, og at Geilo skisenter derfor også kan ha et ansvar selv om Oslo tingrett ikke skulle mene at tivoliloven kommer til anvendelse.

Også dette avviser Gjensidige forsikring.

Jerstad sier til Nettavisen at Oslo tingrett bare vil ta stilling til om Gjensidige er erstatningspliktig eller ikke. Når det er avgjort, vil et eventuelt erstatningsbeløp bli diskutert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.