*Nettavisen* Nyheter.

Brakk ryggen i betongbil-smell

Foto: (Foto: Scanpix)

Kvinnen var sjanseløs da hun ble påkjørt bakfra av en 24 tonns betongbil. Bare flaks gjorde at hun ikke ble lam fra livet og ned.

25.08.06 11:59

Torsdag ble føreren av betongbilen dømt i Bergen tingrett for uaktsom kjøring.

Datter i barnesete
Det var på Flyplassveien 16. september i fjor at kvinnen kom fra Flesland mot Lagunen. I passasjersetet satt hennes ti måneder gamle datter plassert i et barnesete med ryggen mot kjøreretningen. Bak kvinnen kjørte den 39 år gamle betongblanderen den 24 tonns tunge betongbilen.

Etterhvert som trafikken nærmet seg Lagunen, begynte det å tetne til. På den høyt trafikkerte veien var det som vanlig lang kø klokken 15.30. Likevel kom den lange køen som en overraskelse på 39-åringen. Bare ti meter fra bilen foran seg, så han at trafikken sto stille. Da kjørte han i en fart på 50 km/t og kastet seg på bremsen, men for sent.

Kastet opp fra bakken
Den store bilen smalt inn i den langt mindre Huyndai varevognen og presset den inn i bilen foran. Uvisst hvordan ble varevognen løftet opp av bakken og kastet mot murblokkene langs veien. Kvinnens ben ble slått opp fra pedalene og ut frontruten.

I det voldsomme sammenstøtet fikk hun brudd i fire ryggvirvler og måtte umiddelbart opereres på Haukeland sykehus. Ifølge den opererende legen var kvinnen bare en hårsbredd fra å bli lam fra livet og ned. Hun ble imidlertid reddet fra fullstendig invaliditet, men er likevel 100 prosent ufør i overskuelig framtid.

Hun har også slitt med en psykisk reaksjon, der tankene har gått til hva som kunne skjedd med både henne og datteren.

Dårlig oversikt
39-åringen nektet straffskyld da saken var i retten, og forklarte at han hadde dårlig oversikt over trafikken fordi han ikke klarte å se over varevognen. Men dommerne betvilte dette, fordi betongbilen var høyere en kvinnens varevogn. Retten mente også at førere av større kjøretøy har et særlig ansvar for å være oppmerksom i trafikken.

Mannen ble dømt til 30 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han mister også førerkortet for to år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.