Gå til sidens hovedinnhold

Brakk ryggen på båttur - tapte i retten

Under et utdrikningslag brakk en brud ryggen og ble 100 prosent ufør. Hun tapte i retten mot Gjensidige som slipper erstatningsansvar.

Bruden ble med på turen som var arrangert av hennes venninner. Gjengen skulle kjøre RIB. Under kjøringen passerte de Tau-fergen og båtføreren valgte da å kjøre inn i bølgene, skriver Rett24.

Båten hoppet på bølgene og bruden følte at noe brakk i ryggen. Hun fikk ikke puste og sank sammen i båten.

Les mer: Båtfører hoppet i sjøen for å unngå politiet

Noe brakk i ryggen

I dommen fra Lagmannsretten heter det:

«(Båtfører) reduserte deretter hastigheten, og la om kursen for komme bak fergen for å kjøre inn i hekkbølgene fra fergen. I god avstand akter for fergen akselererte han RIB'en med stor fart inn i hekkbølgene som er beskrevet å være ca. 1 meter høye.

RIB'en passerte flere bølger etter hverandre. Baugen på båten hevet seg for hver bølge og slo ned på påfølgende bølge med stor kraft.

(Skadelidte) har forklart at da de traff den første bølgen følte hun de lettet i luften, og at nedslaget var veldig kraftig. Hun kjente det brakk i ryggen. Båten passerte ytterligere to bølger. Hun sank sammen i båten, fikk ikke puste og var redd hun var blitt lam.»

– Vi synes retten legger opp til en norm vi uenige i, og vurderer helt klart å anke denne videre til Høyesterett. Uten at noen endelig vurdering er tatt i så måte. Ekstremsport går kanskje greit 500 ganger, men når det så ikke går greit, så er det trasig for den som rammes. Etter vårt syn tilsier forsikringshensyn at de som tjener penger på slikt er nærmere til å ta risikoen, enn den enkelte skadelidte, sier kvinnens prosessfullmektig Carl Gunnar Sandvold til Rett24.

Les mer: Kvinne (41) kritisk skadd etter at båt kjørte på land i Sogn og Fjordane

Ikke ansvarlig

Retten kom frem til at Gjensidige og båtselskapet ikke har ansvar for den knekte ryggen. Påstanden om arbeidsgiveransvar førte frem i tingretten, men Gjensidige fikk medhold i lagmannsretten.

Gjensidige mener at båtføreren ikke hadde gjort noen feil, og at fart og kjøring i bølger er det selskapet er forventet å levere.

Bruden mener på sin side at det er hennes forventninger til turen som burde ligge til grunn, og ikke båtførerens oppfatninger av hva som er gode opplevelser.

Kvinnen som nå er gift er i dag 100 prosent ufør etter RIB-turen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken