RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Braksalg for ny Playstation 3

(Sony)
Sist oppdatert:
Salget av Sonys spillkonsoll skyter i taket etter lanseringen av PS3 Slim.

(Spillmagasinet): Til stor glede for Sonys konkurrenter har salget av PS3 har siden lanseringen i slutten av 2006 vært en hodepine for produsenten. Markedets dyreste konsoll har måttet se seg slått av Xbox 360 og Wii måned etter måned. Finanskrisen gjorde heller ikke saken bedre.

Av ukjente årsaker var analytikerne overbevist om at krisen ikke kom til å treffe spillbransjen. Men i løpet av 2009 måtte man revurdere denne tanken, og til slutt bekreftet både Sony og Nintendo at disse antakelsene var totalt feilslått.

Mens Nintendo solgte 5,17 millioner Wii i første kvartal i 2008 – var salget bare 2,23 millioner i årets første kvartal. Det er et fall på nærmere 60 prosent. Sony melder også om enormt fall i salget. Salget av PS3 falt fra rundt 1,6 millioner i fjorårets første kvartal til 1,1 million i årets første kvartal.

LES OGSÅ: Xbox 360 Elite vs. PS3 Slim

Opp 1000 prosent

Med lanseringen av sin nye, slanke – og ikke minst billigere – versjon av PS3, ser det ut til at Sony endelig har truffet blink i markedet. Det britiske analysefirmaet Chart-Track rapporterer at salgstallene for PS3 i Storbritannia har økt med 999 prosent fra uke 35 til uke 36, skriver bransjenettsiden Games Industry.

LES OGSÅ: Hvilken konsoll passer deg?

Også i Sonys hjemland er salget av maskinen rekordhøyt. Ifølge distributøren Enterbrain, som gir ut Japans største spillmagasin, gikk 150.252 PS3-konsoller over disk i uken etter lansering. Det er det største antallet maskiner som er solgt siden lanseringen av den originale konsollen i november 2006.

– Høyere enn forventet

Til Games Industry innrømmer Sonys salgsdirektør i Storbritannia at salget overstiger forventningene.

– Vi er ekstremt fornøyde. Ny pris og ny maskin har vist seg å være en betydelig katalysator for å hjelpe forbrukerne over på PS3, sier Mark Howsen til nettsiden.

Også salget av spill til PS3 har økt med 17 prosent siden lanseringen av Slim, ifølge tallene fra Chart-Track.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere