Gå til sidens hovedinnhold

Braksuksess for kongelig utstilling

Oslo (NTB): På under en måned har utstillingen «Kongelige reiser 1905-2005» dratt over 15.000 besøkende til Kunstindustrimuseet.

Utstillingen åpnet 16. februar og er første del av seks utstillinger med skatter fra de kongelige samlingene av kunst, kulturhistoriske gjenstander og fotografier. Mye har aldri vært vist for publikum tidligere.

- Dette er en gave til kongeparet fra regjeringen i anledning kong Harald og dronning Sonjas 75-årsdager. At alle nå kan komme og se alt dette gjør utstillingen til en gave til folket også, ikke bare til kongeparet, sier kommunikasjonsdirektør Jean-Yves Gallardo ved Nasjonalmuseet til NTB.

Besøkstallene tyder på at gaven faller i smak.

- Publikum strømmer til, kanskje nettopp fordi det vises fram drakter, gaver og annet materiale som de ikke tidligere har hatt innsyn i. Det gir et unikt innblikk i norsk historie, sier Gallardo

I tillegg til utstillingen i Oslo består «Den kongelige reisen» av utstillinger som senere åpnes i Bergen, Tromsø og Trondheim. I tillegg vil det bli produsert to vandreutstillinger gjennom Nasjonalmuseets landsdekkende program. Alle utstillingene vil ha ulike temaer, relatert til kongelige reiser. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene