*Nettavisen* Nyheter.

Braksuksess for Larsson

Stieg Larssons nye bok har kommet på norsk. Allerede første uken ble 15.000 bøker solgt.

22.01.09 12:53

(SIDE2:) Nylig kom kriminalromanen «Jenta som lekte med ilden» på norsk.

Forfatteren Stieg Larsson har gjort stor suksess med både denne og sin forrige bok. Dessverre rakk han aldri å oppleve suksessen selv.

Døde i 2004
Samme uke som «Jenta som lekte med ilden» ble lansert i Norge, var hele førsteopplaget på 15.000 bøker ute av Gyldendals lager. Den første romanen, «Menn som hater kvinner», er til nå trykket i 65.000 eksemplarer.

Stieg Larsson døde i 2004, og bokdebuterte året etter. På Stieglarsson.se står det at han var en av verdens fremste eksperter på antidemokratiske, høyreekstreme og nazistiske bevegelser.

Finnes en fjerde
I den nye boken møter vi igjen Lisbeth Salander og Mikael Blomkvist. Boken handler om et samboerpar som blir drept etter avsløringer om sexhandel. Når mistanken rettes mot Salander, må hun gjøre opp med fortiden.

Larsson skrev tre bøker om Salander og Blomkvist. Serien kalles Millennium-trilogien. Den første kom på det norske markedet våren 2006. Det er funnet et fjerde manuskript hos Larsson. Hva som skjer med dette er foreløpig gjenstand for en tvist mellom Larssons familie og hans mangeårige kjæreste.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.