RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann hos Venezuelas valgråd

Sist oppdatert:
Det brøt i natt norsk tid ut brann i lokalene til det nasjonale valgrådet i Venezuela som er i ferd med å behandle en søknad om en folkeavsteming mot president Hugo Chavez
Ifølge den lokale nyhetskanalen Globovision brøt brannen ut klokken 11 på formiddagen i går lokal tid, og ble raskt slokket av lokale brannmannskaper.

Ingen skal ha blitt skadet, og de tre millioner signaturene som er grunnlaget for kravet om folkeavstemning for å skrive ut nyvalg på president, skal heller ikke være skadet.

Den omstridte presidenten Hugo Chavez har trukket underskriftene i tvil, men det er opp til valgrådet å avgjøre gyldigheten av underskriftene og om grunnlaget for en folkeavstemning om nyvalg på president.

Brannen er nå satt under etterforskning melder venezuelanske medier.

Flere hundre presidentvennlige demonstranter skal ha samlet seg utenfor mens brann ble slokket, og nasjonal garden skal ha måttet omringe bygget for å holde orden.

Det er ventet at valgrådet vil komme med en avgjørelse denne uken. De venter på en uttalelse fra en juridisk ekspertgruppe.

Les også: Venezuelas president sliter med støtten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere