*Nettavisen* Nyheter.

Brann i Oslo - skarpskyttere ble sendt til stedet

BRANN: Det begynte å brenne i en feiemaskin ved Tvetenveien på Bryn i Oslo. Brannen har spredt seg til et verksted og gassflasker har eksplodert.

BRANN: Det begynte å brenne i en feiemaskin ved Tvetenveien på Bryn i Oslo. Brannen har spredt seg til et verksted og gassflasker har eksplodert. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Brannen på Bryn er under kontroll, og det er skutt hull i den siste gassflasken.

11.03.19 21:02

- Det er skutt hull på Acetylenflasken. Alle sperringer blir nå opphevet utenom Tvetenveien som går over en bro, da det per nå er uklart om bærekonstruksjonen er skadet på grunn av varmegang, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter, klokken 20.51.

Politiet meldte om brannen ved Tvetenbrua i Oslo mandag ettermiddag. Det startet med en brann i en feiebil, men spredte seg fort til et verksted i nærheten.

- Brannen har spredd seg til et verksted, og flere gassflasker skal ha eksplodert. Vi har skarpskyttere på vei for å skyte hull på resterende gassflasker, meldte politiet på Twitter.

Blir hindret av dårlig sikt

Klokken 17.16 opplyste Oslo brann- og redningsetat at det var snakk om en acetylenflaske.

- Vi presiserer at det er snakk om 1 Acetylenflaske. Foreløpig er det ikke god nok tilgang eller sikt til at politiet kan skyte hull på flasken. Vi fortsetter å kjøle ned området med vann, skriver brannvesenet på Twitter.

– Politiet prøver å få skutt flasken for å avlaste trykket slik at det ikke skal det ikke skal være noe fare lenger. Foreløpig er det ikke god nok sikt, sier brigadesjef Robert Corell i Oslo brann- og redningsetat til NRK.

Klokken 18.45 skrev Oslo politidistrikt først at brannen var slukket, men at de fortsatt ikke kunne skyte hull på flasken.

- Brannen er nå slukket, men det er varmegang og ulming rundt flasken med Acetylen enda. Vi jobber nå med å få bistand til å rive en vegg, slik at vi kan få bedre sikt til å skyte hull på den aktuelle flasken. Det vil si, at inntil videre opprettholdes sperringene som allerede er satt.

Noen minutter senere presiserte politiet at brannen ikke var slukket, men betydelig redusert.

Like før klokken 20.15 meldte politiet at de var et steg nærmere å få skutt gassflasken.

Sikkerhetsavstand på 300 meter

Politiet sperret av Tvetenveien og Ole Deviks vei på Bryn, og anbefalte folk å ta alternative kjøreruter. Linje 1 var stengt i flere timer mellom Bryn og Grorud.

Klikk på bildet for å forstørre.

STENGT: Det vil være stengt for trafikk mellom Bryn og Grorud på ubestemt tid. Foto: Skjermdump (Bane Nor)

Klokken 20.47 melder Bane Nor at de reisende må belage seg på forsinkelser og innstillinger utover kvelden og natten.

Tidligere i dag kom det tykk, sort røyk fra stedet, og brannvesenet anbefalte en sikkerhetsavstand på 300 meter.

- Melding om brann i en feiemaskin. Det skal være spredningsfare, og det er også gassflasker på stedet. I tillegg er det hørt flere smell fra området, meldte politiet på Twitter tidligere.

Nødetater var på stedet, men det ble ikke meldt om personskader.

- Vi jobber også med å evakuere personer som befinner seg innenfor den anbefalte sikkerhetsavstanden. I tillegg anbefaler vi at også personer utenfor denne sonen, lukker dører og vinduer på grunn av røyken, meldte politiet.

Klikk på bildet for å forstørre.

VED EUROPRIS: Brannen startet like ved Europris-butikken på Bryn. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Klikk på bildet for å forstørre.

UTRYKNING. Nødetatene på stedet ved Tvetenveien på Bryn i Oslo. Brannen har spredt seg i området under brua som går over jernbanelinja i området. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.