RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann i Oslo sentrum

Sist oppdatert:
Politiets Utlendingsenhets lokaler måtte evakueres, og all registrering av nye asylsøkere avlyses inntil videre.

GRØNLAND (Nettavisen): Det sto store flammer opp fra en bygning i Christian Kroghs gate i Oslo sentrum, hvor Politiets Utlendingsenhet (PU) disponerer storparten av bygget, torsdag ettermiddag.

PU lammet av brannen
Brannen har medført at vakta i PU er midlertidig ute av drift. Det kan for tiden heller ikke gjennomføres registrering av nye asylsøkere, skriver PU i en pressemelding torsdag kveld.

- Vi fikk inn meldingen om brannen klokken 15.17, sier avdelingssjef i Brann- og redningsetaten i Oslo, Ragnar Kvenodd, til Nettavisen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent. Det var kommunikasjonsbyrået Stella Nova som holdt til i lokalene i toppetasjen der det brant.

Takbrann
- Det vi vet er at dette dreier seg om en takbrann på en stor bygningsmasse på opptill 100 meter, sier Kvenodd.

Det er ikke meldt om noen savnede eller skadde i brannen. Utenfor Christian Krogs gate 32 hadde noen hundre personer som jobber i bygningen samlet seg. Evakueringen skal ha godt pent for seg.

- Jeg regner med at alle er blitt evakuert for lengst, og vi konsentrerer oss om å slukke brannen, forteller Kvenodd.

Overfor Db.no var imidlertid politiet mer nøyaktig:

- Totalt 170 politifolk og asylsøkere ble evakuert, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt

Evakueringen gikk greit for seg, og ingen ble skadet.

Raskt slukket
Minutter etter at brannvesenet rykket ut til stedet, hadde de kontroll med brannen. Fra Nettavisens lokaler på andre siden av elven kunne vi se brannmennene rusle rundt i ruinene.

- Det har vært brann på taket. Det skal være under kontroll. Sentralvakten i Oslo politidistrikt har rykket ut for å undersøke saken, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Njål Ladstein, til Nettavisen.

I tillegg har brannvesenet rykket ut til en annen adresse i Oslo i Sinsenveien 6 hvor det var meldt om røykutvikling. Brannen er under kontroll, ifølge Ladstein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere