Gå til sidens hovedinnhold

Brann i russisk atomubåt under kontroll

Moskva (NTB-Reuters-AFP): Brannen i en russisk atomubåt som ligger til reparasjon på et marineverft, er brakt under kontroll. Ubåtens reaktor er avstengt og det var ingen fare for utslipp av stråling, forsikrer en tjenestemann.

Ubåten Tomsk har heller ikke atomvåpen om bord, sier den ikke navngitte tjenestemannen til russiske nyhetsbyråer. Mannskapet ble evakuert fra fartøyet ved verftet i Vladivostok lengst øst i Russland, der brannfolk etter fem timers innsats mandag fikk bukt med flammene.

- Det er ingen fare for radioaktiv forurensning, Situasjonen er under full kontroll, og innbyggerne i byen er ikke utsatt for noen skade, sa tjenestemannen som er tilknyttet den russiske stillehavsflåten til nyhetsbyrået Itar-Tass.

- Foreløpige opplysninger tyder på at brannen brøt ut etter sveisearbeid. Strålingsnivået om bord i Tomsk er normalt, og reaktoren har ikke vært i bruk siden reparasjonene om bord ble innledet i 2011, sa en annen ikke navngitt talsmann til byrået RIA Novostij.

I 2011 brøt det ut brann i en annen atomdrevet russisk ubåt i Murmansk nordvest i Russland. Ingen mistet livet i brannen, men det ble senere meldt om at dette fartøyet hadde kjernefysiske våpen om bord. (©NTB)

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis