*Nettavisen* Nyheter.

Brann i solstudio

Foto: Foto (Glomdalen.no)

Det kommer kraftig røykutvikling fra solariumssenteret.

16.11.10 12:33

Det var like før klokka 11 tirsdag formiddag at brannalamen gikk i Torget i Kongsvinger, og tykk røyk veltet ut av kjelleren i bygget, melder Glåmdalen.

Kraftig brann
- Det er størst skader i solstudioet og deler av dette er helt utbrent, forteller fungerende brannsjef, Per Ivar Bekk, i Glåmdal brannvesen IKS.

Han forteller at det var full fyr i et solarium da brannvesenet ankom stedet.

- Det var åpen flamme og det brant i plast og ledninger, noe som førte til svart røyk, sier Bekk om den kraftige brannen.

Et lag med røykdykkere var raskt på plass og tok seg inn i kjelleren, og i løpet av noen minutter klarte man å få flammene under kontroll og brannen ble slokket..

Alt fungerte
Brannvesenet brukte en del vann for å slokke brannen, noe som førte til at det også ble en del vannskader i bygget, men disse begrenser seg til kjelleren.

- Det kom litt røyk også oppover i etasjene, men det er kun snakk om mindre røykskader i bygget forøvrig, sier Bekk, som forteller at alt fungerte optimalt.

- Rask varsling gjorde at det gikk så bra som det kunne gå. Faren i store bygg er at brannen kan spre seg via ventilasjon og konstruksjoner. Her fungerte bygget slik det skulle både konstruksjons- og varslingsmessig, sier den fungerende brannsjefen.

Det var ingen personer i solstudioet, som etter det brannvesenet kjenner til var stengt da det begynte å brenne. Ingen personer kom til skade i brannen.

Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til at det begynte å brenne i solstudioet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Foto (Privat/Glåmdalen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.