RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann i tom Dreamliner stengte Heathrow

Sist oppdatert:
London (NTB-Reuters-AFP): Begge rullebanene på Heathrow var stengt i halvannen time fredag på grunn av en brann i et tomt fly av typen Boeing Dreamliner. Ingen personer skal ha blitt skadd.

Det var ingen passasjerer var om bord i Boeing 787 Dreamliner-flyet fra Ethiopian Airlines da det begynte å brenne. Selskapet som lager motorer for flytypen, General Electric, opplyser at brannen ikke var knyttet til flyets motorer.

Ifølge en talsmann for lufthavnen dreier det seg om en «innvendig brann» om bord i flyet. Europeiske luftfartsmyndigheter sier fredag kveld at hendelsen er under etterforskning, og at det er for tidlig å si om Dreamliner-flyene igjen vil bli satt på bakken som følge av hendelsen. Tidligere i år ble samtlige 50 fly midlertidig satt på bakken på grunn av batteritrøbbel.

Flyet hadde stått parkert på Heathrow i mer enn åtte timer da brannen startet, ifølge en representant for Ethiopian Airlines. Fjernsynsbilder på kanalen Sky News viste flyet omringet av skumpøler og tre brannbiler på flyplassen vest i London.

Boeings aksjekurs på Wall Street falt 5 prosent etter hendelsen. Batteriene på flere maskiner har vært rammet av overoppheting som utløste branner mens de sto parkert på bakken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere