Har du bilder eller video? Send til oss på tips@nettavisen.no.

SISTE: En person har meldt seg som brannstifter for politiet i Bergen, skriver politiet i en pressemelding.

(BA.no): Store brannmannskaper rykket ut til Bredenbecksmauet og Kong Oscars gate i Bergen sentrum ved 20.30-tiden torsdag etter melding om brann. Litt før klokka 21.30 ble det meldt om oljebrann i Lille Øvregate 38.

like ved Domkirken. Det viste seg å være et branntilløp. Det ser ut som om noen har forsøkt å tenne på trehuset utenfra.

Brannvesenet melder om storbrann. Brannmannskapene bruker stige og motorsag for å komme til.

Flammene står ut av vinduene på huset. Alle beboere i området blir evakuert.

Smauet ligger mellom Lille Øvregaten og Bispengsgaten.

Det er trehusbebyggelse og smale gater i området.

Vakthavende i sjef i brannvesenet Leif Linde sier at det er en utfordrende brann.

- Vi kom heldigvis raskt frem, men den var godt utviklet da vi kom hit. To nabohus ble evakuert. Det er veldig tett bebyggelse., sier Linde

- Flammene er i ferd med å ta seg igjennom taket i huset som brenner, men vi har et godt håp om å hindre spredning av brannen, sier han klokken 2039. .

Røydykkere søker gjennom huset. Det er så langt ingen indikasjoner på at noen kan være savnet.

Politiet har beordret alle personer bak sperringer nederst i korskirkeallmemningen og satt opp sperringer der. Røyken er tett oppe ved brannstedet.

Røykutvikling fra Lepramuseet
Det er også meldt om røykutvikling fra Lepramuseet. Bygningen ligger i Kong Oscars gate, noen titalls meter fra brannen i Bredenbecksmauet.

Brannen i Lepramuseet skal ha blitt varslet gjennom en automatisk brannvarsler.

Trafikken i gaten er nå stengt.

Politiet har rykket ut med ti patruljer til de to brannene i sentrum.

HTML EMBED

Vis Bergen-branner 11. april 2013 i et større kart

Mange verneverdige bygg
Vågsbunnen er ett av tolv såkalte brannsmitteområder i Bergen. Dette fordi det er tett trehusbebyggelse. Et brannsmitteområde defineres som et strøk med mange verneverdige trehus tett i tett.

Lepramuseet, som offisielt har navnet Lepramuseet St. Jørgens Hospital, er et museum som inneholder et bevart sykehusmiljø fra 1700-tallet.

Tårnet er en del av Sankt Jørgen kirke som ble bygget i 1706, men som i dag er en del av museet. Det er et av de få bevarte sykehusmiljøene fra 1700-tallet i det nordlige Europa.

Bergen var en periode et av stedene i Europa der man lå lengst fremme i behandlingene av spedalskhet. Selve hospitalet har vært en del av bergenshistorien siden 1400-tallet.

Les flere saker i ba.no

Operasjonssentralen på Hordaland politidistrikt la ut denne meldingen på Twitter klokka 20.42 og fulgte opp klokka 20.48 med å melde at de rykket ut med ti patruljer til de to brannene i sentrum.

HTML EMBED

Klokka 21.26 kom meldingen om ulmebrann i Lille Øvregate 38.

HTML EMBED

Klokka 22.16 melder NTB at en person har innrømmet å ha tent på brannene i Bergen sentrum.