RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brann knust på en omgang

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Katastrofesifre på Goodison. 6-1

Everton startet skrekkabinettet med et nytt mål tidlig i andre omgang. Brann ydmykes. 3-0 ved Yakubu.

Så - ut av intet våknet bergenserne på tribunen da Petter Vaagan Moen slo en eminent toppskrudd sak fra 35 meter rett i mål. 3-1

Huseklepp inn for Hassan, endelig etter 60. Karadas inn for Bjarnason.

Mikel Arteta ga 4-1 etter å ha skutt i Karadas og ballen går stang inn.

Karadas har så langt ikke vært noen slager i midten. Laget er i oppløsning. Og Yakubu lekte inn 5-1. Andy Johnsen banket inn 6-1 på langskudd på overtid.

Hos Brann så mye bra ut etter en halv time. Bakke hadde vært en gigant. Demba-Nyren så interessant ut. Vaagan Moen ville noe og Solli var en galeislave. Den eneste som virket råtten var Hassan El Fakiri og det skulle vise seg å bli skjebnesvangert.

Brann skapte fem kvalifiserte målsjanser, mens Everton hadde minst ti. Branns problem var slurv og personlige feil som kom på rekke og rad etter at det første målet gikk inn. Dermed åpnet dørene seg.

1. omgang

Brann klappet sammen etter at Yakubu scoret i det 35. minutt og i det 40. gikk Everton opp til 2-0. Premier League laget hadde dødelig presise avsluttere, mens Branns midtbane gikk tom før pausen kom.

Brann kom godt i gang de første tredve minuttene. Demba-Nyren skapte problemer for Everton og Petter Vaagan Moen hadde kampens første skudd på mål.

Brann falt nedpå idet vi rundet halvtimen etter å ha stått høyt og fint i åpningen. Everton virket nå mye farligere.

Bakke slaktet Pienaar ute ved sidelinjen og fikk gult kort. Unødvendig.

Kampen ble avgjort i det 35. minutt. Everton scoret på sin første mulighet ved Yakubu.

Men det var det som skjedde før som var bemerkelsesverdig. Thorstein Helstad holdt på å score på et frispark fra Petter Vaagan Moen. På kontringen somlet Hassan El Fakiri som var Branns missing link hele kvelden, på en klarering, og Cahill satte opp Yakubu som med kirurgisk presisjon la ballen oppe, ute til venstre og utagbart for Opdal.

Etter dette kom korthuset. Brann klappet sammen. Eirik Bakke og Hassan El Fakiri hadde ikke mer å gi, så det ut til, og like etterpå skjer det samme igjen. Somling på midten og ballen havnet hos en forfjamset Demba-Nyren som ga den vekk på 35 meter med samme resultat som minuttene før, bare denne gang var det Andy Johnson som scoret.

Brann var gode den første halvtimen, men ble fryktelig straffet for feilene på dette nivået. Bakke var en gigant så lenge kreftene holdt, men fikk liten hjelp av en Hassan El Fakiri langt unna formen. Solli var god, det samme var Vaagan Moen, men den store overraskelsen er Demba-Nyren som viser at Brann har fått sin egen Olivier Occean, bare bedre. Det gjenstår bare å se om han kan score mål.

I ettertid vil det evige spørsmålet være om det var smart å kjøre Hassen i stedet for Solli på midten og Huseklepp på kanten.

Brann-sangen runger på Goodison Park. Supporterne gjør en kjempejobb. "Gullet ska hem" overdøver Everton. Og om ikke laget holdt høyt nivå som Premier League laget, gjorde supporterne det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere