Gå til sidens hovedinnhold

Brann og nødlanding for Kleppa

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) gjestet fredag formiddag Widerøe i Bodø. Det ble ingen behagelig opplevelse

Statsråden var på besøk hos Widerøe på Langstranda i Bodø fredag formiddag. I tillegg til møter med Widerøe-direktør Lars Kobberstad, fikk statsråden også prøve det som ifølge flyselskapet selv er verdens eneste Dash-8 kabinsimulator, skriver Avisa Nordland.

I tillegg til at flyet ristet veldig, kom det også røyk ut av ventilene inne i kabinen under den svært realistiske demonstrasjonen fredag formiddag.

Se video av dramatikken i Avisa Nordland.

Brann i motoren
Og at det var realistisk kan statsråden skrive under på.

- Det var et øyeblikk jeg tenkte: Oi, har det skjedd noe her, humret Magnhild Meltveit Kleppa.

Scenarioet som utspant seg i simulatoren var at et fly fra Bodø til Lofoten fikk problemer like etter takeoff. Det hadde brutt ut brann i en motor, og røyken sivet inn i kabinen.

Buklanding
Fra høyttalerne fikk Kleppa, Widerøe-direktør Lars Kobberstad og de andre i følget høre fra kapteinen at flyet måtte returnere til Bodø. Før flyet buklandet der, ble både statsråden og de andre passasjerene bedt om å bøye seg ned med hodet mot knærne. Etter landing ble så passasjerene evakuert fra flymaskinen.

- Dette var litt ubehagelig, jeg liker ikke røyk noe særlig, konstaterte statsråden etter at Widerøe hadde demonstrert kabinsimulatoren for henne.

- Dette var nyttig for meg å oppleve, og det er fint å se at Widerøe legger så stor vekt på trening av sitt personale, la hun til før hun fortsatte omvisningen hos flyselskapet.

Denne saken er hentet fra Avisa Nordland.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken