Gå til sidens hovedinnhold

Brann om bord på DFDS-skip

En brann startet på et DFDS-skip for andre gang på en måned onsdag. Ingen kom til skade i brannen.

Helsingborg/Oslo (NTB-Hans Botnen Eide): Skipet var på vei fra Jylland til Litauen, via København, ifølge rederiet DFDS. Selskapet sier til NTB at det var ti passasjerer og nitten besetningsmedlemmer om bord i fraktskipet. Ingen av dem ble skadd i brannen.

Brann i lastebil
- Skipet begynte å brenne klokken 2.30 natt til onsdag. Klokken 7 lå skipet til havn i Helsingborg, sier Gert Jakobsen, kommunikasjonsdirektør i DFDS til NTB.

Rederiet opplyser at brannen startet på skipets hoveddekk. Ifølge nyhetsbyrået TT skal brannen ha startet i en konteiner om bord i skipet.

- Brannen brøt ut i en konteiner. Brannen er nå slukket, men det gjenstår en del etterslukking, sier Glenn Borgkvist i den svenske redningstjenesten til TT.

Da skipet lå til kai, kom det fortsatt store mengder røyk ut fra skipet, ifølge Expressen. Rundt 50 brannmenn jobbet onsdag med å slukke brannen. Deres arbeid på skipet vil trolig vare hele dagen.

Andre brann på en måned
I november i år begynte det å brenne i DFDS' Pearl of Scandinavia idet skipet var på vei fra Oslo til København. Jakobsen tror likevel selskapets brannrutiner er gode.

- Jeg har ingen grunn til å tro at det er noe galt med rutinene. Snarere tvert imot viser besetningens håndtering av begge disse ulykkene at rutinene er gode. Når det er sagt, vil både vi og myndighetene undersøke hendelsesforløpet grundig, sier kommunikasjonsdirektøren.

Skipet var et fraktskip som ifølge DFDS eies og driftes av en underleverandør på vegne av DFDS. (©NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken