*Nettavisen* Nyheter.

Brann på «Dødens gård» slukket

Gjøvik (NTB): Det begynte søndag morgen å brenne i Vollheim gård som fikk tilnavnene «Skrekkens gård» og «Dødens gård» etter drapssaken i 2008. Huseieren mener brannen må være påsatt.

03.06.13 13:11

Brannen på drapsgården på Vestsida i Søndre Land i Oppland, ble meldt til nødetatene i 8-tiden søndag morgen. Klokka 10.46 opplyser operasjonsleder Pål Erik Teigen i Vestoppland politidistrikt at brannvesenet trapper ned og at brannen er slukket.

Hovedhuset var fullstendig overtent da brannvesenet var på plass. Brannsjef Bjørn Runar Eriksen sier at huset har vært ubeboelig i lang tid. Han vil ikke spekulere på brannårsaken, skriver Oppland Arbeiderblad.

Operasjonsleder Teigen opplyser til VG at de visste med 100 prosents sikkerhet at ingen personer oppholdt seg i huset. Det var også grunnen til at huseieren Bjørn Vollheim ikke ble varslet om brannen. Vollheim forteller til VG at huset manglet forsikring, og at brannen påfører familien økonomisk tap. Han tror brannen må være påsatt.

- Vi måtte ha gjort noe med det uansett, ingen ville leie det etter drapssaken. Vi vurderte å rive. Men jeg forstår ikke hvordan det skulle begynne å brenne. Det er ikke strøm tilkoblet huset, så det kan ikke være elektrisk feil. Noen må ha tent på. Jeg har hørt at det stadig er uvedkommende innom der, sier Vollheim til avisen.

Gården fikk de uhyggelige tilnavnene etter at Ragnar Bjertnæs Abrahamsen ble funnet drept på gården i romjula 2007. Senere ble også liket av Jan Petter Aarstad funnet i en brønn på gården. Søskenparet Berit og Knut Arne Thorstensen ble begge dømt til 21 års fengsel, mens Ole Kristian Bjørnsen ble dømt til 19 års fengsel. En fjerde tiltalt ble frikjent for medvirkning til drap. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag