*Nettavisen* Nyheter.

Brann på Grünerløkka i Oslo - 30 evakuert

Foto: Solum, Stian Lysberg

09.02.14 18:44

30 personer ble evakuert etter at det begynte å brenne i en bygård ved Birkelunden på Günerløkka i Oslo søndag ettermiddag. Etterslukking pågår utover kvelden, og de evakuerte får ikke flytte hjem for natten.

Brannvesenet rykket ut med 13 biler til brannen i Thorvald Meyersgate 26 på Grünerløkka i Oslo. Flere av gatene rundt bygningen er sperret.

- Brannen er nå slukket og vi driver med etterslukking, opplyser vakthavende brannsjef i Oslo, Ragnar Kvennodd til Nettavisen klokken i 18.15-tiden.

Spredte seg via ventilasjonsanlegget
Brannsjefen sier det er brannskader i restauranten, der den startet, det er skader oppover i et par av leilighetene i første og andre etasje, og skader i en leilighet på loftet. Det er også brannskader i området rundt ventilasjonsanlegget, der brannen spredte seg via.

- Det har vært åpne flammer i to oppganger og ut av taket. Det er godt brent i en leilighet på loftet. Brannen er ikke helt slukket, og vi driver fortsatt med huleromsleting. Vi begynner å nærme oss dimmitering av mannskaper, så vi nærmer oss gode nyheter, sier Kvennodd klokken 16.05.

Politiet fikk melding om brannen ved 14.30-tiden, og nødetatene oppfordrer folk til å trekke bort fra stedet så de kunne komme til. I 16-tiden begynte trikken å gå som normalt igjen forbi stedet.

Brannen begynte i første etasje, men den har spredd seg, forteller brannvesenet.

- Vi er 32 mann og 13 biler. Det begynte å brenne i første etasje i en restaurant og brannen har spredt seg via ventilasjonsanlegget, sier brannsjef Ragnar Kvennodd.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Solum, Stian Lysberg

Får flytte tilbake tidligst mandag morgen
Det er ikke meldt om noen personskader, opplyser han. Politiet sier de evakuerte beboerne ikke vil kunne flytte tilbake søndag kveld, men at de ville få mulighet til å hente nødvendige eiendeler.

- Beboere får ikke flytte tilbake før tidligst klokken 08 mandag morgen, sier brannsjef Kvennodd.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

HTML EMBED

HTML EMBED

HTML EMBED

Saken oppdateres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.